share

Vinder af Valtra-konkurrence – kørte 50 timer på en uge!

Ole Jespersen vandt konkurrencen om at bruge en Valtra T234 i 50 timer til markarbejdet i efteråret. Den jyske mælkeproducent fik brugt alle 50 timer på lidt over en uge, da traktoren meget belejligt ankom midt i majshøsten.

Mælkeproducent Ole Jespersen ved Juelsminde har egentlig lidt glemt, hvorfor han for fire måneder siden tilmeldte sig konkurrencen om at vinde en Valtra i 50 timer til efteråret. Han husker dog, at det i høj grad var nysgerrigheden for, hvor meget der er sket med teknologien og kabinen for de nye Valtra serier, da han kun har kendskab til de ældre serier.

”Jeg har fået stillet min nysgerrighed. Der er sket en stor udvikling siden, jeg sidst købte en ny traktor,” fortæller Ole Jespersen.

Ole Jespersen modtog for tre uger siden en Valtra T234 i orange, (samme traktor der har været udstillet i Tivoli i København), som han skulle køre med i 50 timer. T234’eren er udstyret med den brugervenlige SmartTouch Terminal, trinløs transmission og Unlimited lædersæder i kabinen.

”Det er min medhjælper, Kasper, der har haft fornøjelsen af at køre med T234’eren, og den er faldet i rigtig god jord hos ham. Vi fik leveret traktoren lige, da vi gik i gang med majshøsten, så den har kørt cirka 14 timer om dagen, og der kom den høje komfort i kabinen til sin ret,” fortæller Ole Jespersen.

Medhjælper var mindre træt i hovedet

En af de ting, mange traktorfører mærker under høsten er, at man bliver træt i hovedet, når man har siddet en hel dag i en traktor, og skal holde fokus i marken.

”Kasper fortalte, at han ikke følte sig nær så mør i hovedet efter at have siddet i denne traktor en hel dag, som han ellers plejer at gøre under høsten. Det har helt sikkert noget med den høje komfort og de mange indstillingsmuligheder, der er lette at gå til,” siger Ole Jespersen.

Medhjælper Kasper på bedriften er ansat til at køre i marken, derfor bruger han meget tid dagligt i Ole Jespersens traktorer: To 10 år gamle Valtra 191’er og en syv år gammel Valtra N163. Derfor har den lånte T234’er også bidraget med ekstra kræfter i marken.

”Vi har især været glade for den trinløse transmission, der gør det nemt at køre fra i majshøsten. Derudover nåede vi kun at bruge basisindstillingerne i traktoren, selvom den jo er udstyret med alt det nyeste, men den er primært blevet brugt til frakørsel og til at pløje med, hvor det har været rigtig fedt at have flere hestekræfter,” siger Ole Jespersen.

Mælkeproducent med 500 hektar

Ole Jespersen har drevet Jespersen I/S i 25 år, og driver nu bedriften med plads til 600 køer og tilhørende 500 hektar sammen med sin nevø.

”Vi bruger 300 hektar til grovfoder og 200 hektar til salgsafgrøder. Vi har syv ansatte, seks i stalden og en i marken, som er Kasper,” siger Ole Jespersen.

Maskinparken består af de to Valtra 191 og en Valtra N163. Derudover står der en Valmet 505, som Ole Jespersens bror købte for 30 år siden, og nu har kørt cirka 13.000 timer.

”Det er egentlig et tilfælde, at vi er Valtra kunder. Det startede nok med vores Valmet 505, og så har Valtra bare vist sig at være enkle og robuste traktorer, med brugervenlig teknologi, som alle kan bruge,” siger Ole Jespersen.

Traktorerne bruges rigtig meget på gården og ude i marken, derfor faldt det også i god jord at få besøg af den orange T234’er.

”Havde den været meget større eller mindre, havde den ikke været så interessant for os. Det er en meget gængs traktor, der passede perfekt til vores arbejde. Størrelsesmæssigt skal vi på et tidspunkt have skiftet vores 191’ere ud, og der kommer den helt sikkert med i overvejelserne,” fortæller Ole Jespersen.

Den jyske mælkeproducent fik brugt alle 50 timer på lidt over en uge, da traktoren meget belejligt ankom midt i majshøsten.