share

Spar på brændstoffet med Eco Power

Den globale markedssituation er presset, og vi oplever lige nu, at brændstofpriserne stiger med rekordfart. En mulighed for at minimere brændstofforbruget er at skifte motorindstillingerne på traktoren, så de passer til de specifikke arbejdsopgaver.

En række Valtra-traktorer har indbygget Eco Power-motorer, der gør det muligt at skifte i antallet af omdrejninger, så de passer til de aktuelle arbejdsopgaver i marken. Og ved netop at tilpasse og sænke antallet af omdrejninger, kan brændstofforbruget reduceres. Derfor er Eco Power-motorer lige nu er mere relevante end nogensinde før.

”Ved at benytte Eco Power-funktionen og derved sænke omdrejningerne, kan du spare op til 10 % i brændstofforbruget. Eco Power er ikke en ny motorfunktion, men på grund af de meget høje brændstofpriser, er den meget aktuel,” fortæller servicechef for Valtra, Ole Schultz.

Eco power til trækdyret

Det, der gør Valtras Eco Power-funktion unik og særlig funktionel, er, at det er føreren selv, der bestemmer, hvornår den skal slås til og fra. Det gøres med et enkelt tryk på en knap. Netop den funktion gør traktoren langt mere omkostningseffektiv i skiftende arbejdssituationer, og i nogle situationer er den særlig brugbar.

”Eco Power-funktionen er særlig fordelagtig til jordbearbejdningsopgaver, såsom plov og stubharve. Ofte opgaver hvor der ikke kræves specifik motor omdrejningstal, som ved PTO arbejde.  Generelt er Eco Power en fordel at bruge, når traktoren skal bruges som trækdyr”.

Føreren kan ved hjælp af Eco Power tilpasse omdrejningerne til opgaverne. Derved kan et enkelt stempels vandring i motoren mindskes med 32.000 km på 10.000 timer, og det betyder, at slid på motoren reduceres.

”Ved lavere motoromdrejninger bliver sliddet på motor og transmission reduceret, og olietemperaturen forbliver lavere. EcoPower-motorer er derfor mere omkostningseffektive under skiftende arbejdssituationer. Og med de konstant stigende brændstofpriser er de økonomiske fordele ved Eco Power-traktorer væsentlige,” forklarer servicechefen.

Når man benytter Eco Power, reduceres motoromdrejningerne med op til 400 o/min., mens motoren øger det maksimale moment. For at opnå de maksimale fordele er det mest optimalt at bruge lave motoromdrejninger ned til 1.100 o/min., hvor momentet er 25 % højere end uden ECO power. De lave motoromdrejninger påvirker ikke ydeevnen, forklarer Ole Schultz.

”De lavere motoromdrejninger går ikke ud over traktorens ydeevne. Valtra Eco Power-traktorer udnytter fuldt ud robustheden og det høje moment, der er karakteristisk for AGCO POWER-motorer, ved lave omdrejninger.”

Fordele ved Eco Power

Det er Valtras 5. generation traktorer, der leveres med Eco Power og med muligheden for at difference i motorindstillingerne. Eco Power er at finde i modellerne G125, N155 og T175.

Der findes masser af grunde til, at Eco Power kan være en fordel i traktoren. Og det er ikke kun den unikke tænd og sluk-funktion samt det lavere brændstofforbrug. Herunder findes der en række af fordele ved Eco Power.

  • Maks. moment ved 1.100/1.200 o/min.
  • Meget højt moment selv ved 1.000 o/min.
  • Stejl momentkurve
  • Lavt brændstofforbrug, ca. 10 % lavere end i motorens standardtilstand
  • Lav emission - miljøvenlig
  • Mindre vibrationer
  • Lav stempelhastighed: længere levetid
  • Mindre slid
  • Mere komfort