share

Sol og varme = høst, høst og høst

Alme Maskinstation leverer næsten halm til hele Nordsjælland. Derfor er der godt gang i maskinerne, der kører på højtryk for at klare høsten i en bagende sol og hedebølge.

Det startede i 2002, da Mikkel Christensen kørte og pressede halm med en småballepresser. Nu laver han hestewrap til kunder i hele Nordsjælland gennem sin virksomhed Alme Maskinstation, som han driver med sin far.

”Wrap er vores speciale, udover det driver vi også 200 hektar planteavl og har 60 hektar græs til hø, samt en lille kødkvægsproduktion med Limousine-køer,” fortæller Mikkel Christensen, ejer af Alme Maskinstation.

Høsten er højsæson for landbruget, og det gælder også for Alme Maskinstation, der i de her uger kører dagligt for at klare høsten. Med en lidt lunken juli med kulde, blæst og regn er sommeren kommet i midten af august med 30 grader, vindstille og blå himmel. Den perfekte høst-cocktail.

”Ja, det er perfekt vejr at høste i,” siger Mikkel Christensen, der hyrer ekstra hænder ind om sommeren for at få høsten i hus.

”Det er jo sjovt at høste, fordi det er udbyttet af ens pasning af markene og afgrøderne. Man bruger et helt år, tid og energi på at få det bedste udbytte på sine marker. Og resultatet ser vi med høsten. Det er altid spændende at se, om ens hårde arbejde har båret frugt.”

Bruger traktorer til alt

Mikkel Christensen var egentlig gammel Ford-mand, men da han skulle have en ny traktor tilbage i 2000, forhørte han sig lidt omkring hos naboer og kunder, der alle kørte i Valmet og roste brandet. Dermed blev hans nye traktor en Valmet 6350.

”Alle kører med Valtra her, så jeg skulle selvfølgelig også have mærket. Jeg bruger mine traktorer til alt, derfor skal de også kunne alt. Såning, pløjning, frontlæsserarbejde og så videre. Der er ikke noget, en traktor ikke kan bruges til,” fortæller Mikkel Christensen.

I dag har han tre traktorer; en Valtra T172, N121 og sin første Valmet 6350, der til september bliver byttet til en Valtra N124.

”Især med frontlæsserarbejde har Valtra markedets bedste vendegear med parkeringsbremse. Man har adgang til det gennem joysticket, så det sidder lige ved fingrene. Med frontlæsserarbejde gælder det om at have et godt vendegear, da man skal ordne mange ting samtidig,” siger Mikkel Christensen.

Får besøg af den nye Valtra-serie den 13. september

Det er forhåbentligt ikke gået nogens næse forbi, at Valtra den 28. august lancerer en ny traktor-serie, der ligger mellem 100 og 139 hestekræfter. På grund af Corona-pandemien foregår lanceringen virtuelt (tilmeld dig her: https://valtralive.com/), og efter lanceringen tager den nye traktorserie på demotur rundt i Europa, hvor alle interesserede kan opleve den nye maskine.

I Danmark kommer serien på besøg forskellige steder i Jylland og på Sjælland. Netop på Sjælland er det Alme Maskinstation og Rødkildegård ved Slagelse, der lægger jord til besøget, hvor besøgende kan få en køretur i den nye maskine. Arrangementet afholdes af Valtra i Danmark, hvor den sjællandske forhandler, Karl Mertz, står for demoen hos Alme Maskinstation på Sjælland den 13. september.

”Jeg ved intet om den nye maskine, så jeg skal helt klart ud og prøve den, når den kommer,” fortæller Mikkel Christensen.

Mikkel Christensen er vant til at have arrangementer på sin jord. For 10-15 år siden holdte han et årligt traktortræk i efteråret i samme weekend i september. Og i lyset af aflysningen af samtlige dyrskuer og andre landbrugs-begivenheder over sommeren, glæder Mikkel Christensen sig til, at der sker noget igen.

”I år er der jo ikke rigtig noget på grund af Corona, så det bliver en dag, hvor folk har mulighed for at komme ud. Specielt med demoer får man meget mere ud af end at tage på dyrskue, da man får lov til at opleve maskinerne og se, hvad de kan,” siger han.

Der er stadig noget ventetid til, at den nye Valtra-serie kommer til Danmark. Indtil dag kan man glæde sig til den 28. august, hvor alle tilmeldte kan opleve en virtuel lancering af serien sammen med mange andre nyheder. Læs meget mere her: https://valtralive.com/.

Turen kickstartes på Alme Maskinstation den 13. september. Nedenfor er den samlede liste over demoer i Danmark.

Dato Lokation Forhandler
13. september Alme Maskinstation

Bøgebjergvej 61, 3230 Græsted

Karl Mertz A/S
14. september Rødkildegård

Rødkildevej 1, 4200 Slagelse

Rasmus Degn, J Dyhr
15. september Offentliggøres snarest

Følg med på valtra.dk

Holmsland Maskinforretning

Midtdjurs Traktorlager

Valtec Skanderborg

16. september Gl. Buurholt Hovegård

Buurholtvej 11, 9700 Brønderslev

Agrotek A/S
17. september Toftlund

Allerupvej 31, 6520 Toftlund

Valtec Kolding