share

Præcisionslandbrug – Få det bedste ud af din traktors egenskaber

Præcisionslandbrug er kommet for at blive, og vil højst sandsynligt blive standard i alle traktorer om nogle år.

Derfor er det en god idé at gøre dig familiær med mulighederne indenfor præcisionslandbrug, så du har det under huden, inden det begynder at blive obligatorisk.

Ved at bruge dine præcisionsværktøjer i traktoren som Valtra Guide, Isobus eller Valtra Section Control, hæver du generelt effektiviteten på din bedrift og mindsker spildtid og i værste fald udbytte.

Her er, hvad der er værd at vide, så du får det bedste ud af din traktors præcisionsløsninger:

  • Moderne traktorer er intelligente maskiner, der kan effektivisere dit arbejde, hvis du bruger dem på en intelligent måde.
  • Det koster penge at købe præcisionsudstyr, men det er vigtigt at huske på, at det er en investering, der ikke nødvendigvis kan ses fysisk, men kan mærkes på en mere effektiv hverdag.
  • Ved at bruge præcisionsværktøjer i marken kan du opnå en generel besparelse på kemi og såsæd, og du berører marken mindst muligt med traktoren.
  • Det er sjovt at spare. Og præcisionslandbrug er udviklet til at spare på kemi, såsæd og spare på belastningen i marken. Derudover sparer man også som fører tid, da man udnytter traktoren optimalt.
Vi ser allerede en højere fokus på at dokumentere sin belastning på miljøet og klimaet. Det kan derfor være en god idé at begynde at arbejde med præcisionslandbrug allerede nu for at få det under huden.

Ved opstart med præcisionslandbrug, skal du forvente at bruge tid og energi. Det begynder med, at markerne skal optegnes. Så snart man er i gang med værktøjerne, så er det nemt at fortsætte.

”Grund-pakken”, som man kan kalde det, består af auto-styring. Dernæst følger registrering af marker, faste linjer i marken, sektionskontrol, variabel tildeling, single kontur og autokontur, som man tilkøber efterhånden, som man føler sig komfortabel med værktøjerne. Iso-bus vil være et naturligt valg, da du netop med iso-bus kan se det hele på én skærm, når der bindes et redskab på traktoren. Herefter kan redskabet betjenes i traktorens armlæn, og allerede her bliver arbejdet mere effektivt.