share

Ny S-serie er den første 6. generations-Valtra

S-serien er Valtras første traktorserie, der overgår til sjette generation. Valtra-fabrikken i Suolahti i Finland er blevet moderniseret, så det nu er muligt at bygge den nye S-serie på samme produktionslinje som de andre traktormodeller. De nye S-traktorer kan også udstyres og skræddersys fuldstændigt efter den enkelte kundes ønsker i Unlimited Studio på fabrikken i Suolahti.

Valtras største traktor, S-serien, har været flagskibet og pioneren for hele udvalget af modeller. Den nye modelserie tager nu ikke bare ét, men to, store skridt fremad: Serien springer fra fjerde generation og direkte til sjette. Faktisk er S-serien den første modelserie, der overgår til sjette generation.

”S-seriens drivlinje er den bedste på markedet, takket være AGCO Power-motoren på hele 8,4 liter og AGCOs trinløse ML260-transmission. Førerhusets design ligger tæt op ad det moderne og meget roste førerhus på Q-serien. S-serien har derudover fået et helt nyt look, der passer til sjette generation,” fortæller Aapo Aijasaho, som står i spidsen for Valtras Retail, Product Marketing & Services-afdeling.

Sjette generation af S-serien kan købes hos særligt udvalgte og uddannede Valtra-forhandlere, som tilbyder både kurser til brugerne, teknisk support, reservedele og service. Valtras sjettegenerations-traktorer har et nyt design, intelligente funktioner og indbygget Precision Farming-opkoblingsmulighed i en brugervenlig alt-i-én-pakke.

Den nye S-serie betyder, at Valtras modeludvalg nu er komplet. Faktisk udvider serien udvalget med en endnu højere effektklasse. Valtras traktorer i serierne A, G, N, T, Q og S dækker nu hele intervallet fra 75 til 420 hk. Effekten på de forskellige modelserier overlapper en smule, og derudover kan man vælge forskellige transmissioner på de mest populære modelserier.

Den stærkeste Valtra nogensinde

S416 er den stærkeste traktor, Valtra nogensinde har udviklet. Den har hele 420 hk og 1750 Nm drejningsmoment under alle forhold, helt uden boost. Den mindste model i serien, S286, har 280 hk og 1250 Nm drejningsmoment, samt 310 hk og 1400 Nm drejningsmoment med boost.

”Motoren er baseret på den pålidelige AGCO Power-motor på 8,4 liter, men hele indsugningssiden er nyudviklet, så det er muligt at udelade recirkulering af udstødningsgas, samtidig med at både ydeevne og drejningsmoment øges en smule. Motoren er en enhed med såkaldt lave omdrejninger, hvilket betyder, at traktoren får højt drejningsmoment og ydeevne via drivlinjen, selv ved lav motorhastighed. Det giver en bedre brændstoføkonomi og lavere driftsomkostninger på den store traktor,” forklarer Aapo Aijasaho.

6S-motorhjelmens smarte design optimerer luftflowet over førerhuset, og det øverste luftindtag sikrer ren luft til motoren. Udover LED-forlygterne inkluderer de helt nye lygter på motorhjelmen også LED-kørelys til de lyse timer og LED-arbejdslys.

AGCOs trinløse ML260-transmission er også den kendte fra den foregående S-serie. Man kan starte helt fra stille-stående i et hvilket som helst gear, selv med tung last. Gearkasse- og hydraulikolie er adskilt. Der er allerede produceret over 250.000 stk. af den legendariske transmission.

Den nye S-serie blev afsløret i den nye farve Amber Brown.

Alle Precision Farming-teknologier

Traktorer, der leverer omkring 300-400 hk, bruges både til entreprenørarbejde og en særdeles bred vifte af opgaver på professionelle landbrug. På traktorer i den her størrelse er forskellige Precision Farming-teknologier helt uundværlige.

”Autostyring, variabel tildeling, ISOBUS-betjening, sektionskontrol, SmartTurn-funktion til vending på forageren, Auto U-Pilot, mulighed for trådløs dataoverførsel og meget mere. Uden at nævne det hele kan vi godt sige, at S-serien har alle de nødvendige Precision Farming-funktioner. På flere af vores markeder er mange af funktionerne allerede standardudstyr,” fortæller Aapo Aijasaho.

Den høje produktivitet kommer fra en kombination af alle funktionerne: en stærk drivlinje, Precision Farming-teknologier og komfort.

Stylingen af 6. generation kan især ses i designet af motorhjelmen.

Fokus på brugeroplevelsen

Det vigtigste aspekt er, at føreren har det behageligt og kan bruge traktoren effektivt. Selvom forholdene udenfor er forskellige, har føreren i S-serien altid perfekte forhold. Uanset om det er varmt eller koldt udenfor, terrænet er ujævnt eller det er helt mørkt.

Med det nye førerhus er udsyn og komfort blevet endnu bedre. De helt nye forlygter er blevet indbygget i den nye motorhjelm. Førerhuset har også fremragende arbejdslys takket være de effektive lygter, der er placeret de helt rigtige steder.

”Airconditionen er også blevet forbedret betydeligt. Og kabinen har fået en varmeenhed, der ligner den, man kender fra andre Valtra-modeller – så komforten er høj, selv i årets kolde måneder. Forakselaffjedringen er hydraulisk, og førerhuset har AutoComfort-luftaffjedring. Man kan også vælge SkyView-førerhus, der giver fremragende udsyn både bagud og opad. Det er fx praktisk ved skovarbejde. Kunder, som er interesseret i udstyr til skovarbejde, bør også bemærke, at den største model nu stiller hele 420 hk til rådighed via PTO’en. TwinTrac-systemet til bagudkørsel og ruder i polycarbonat findes også som tilvalg på den nye S-serie,” fortæller Aapo Aijasaho.

S-serien kan leveres med TwinTrac, bagudvendt kørsel og PowerBoost, så der altid kan opnås fuld effekt, også ved PTO opgaver.

International modelserie

Valtras S-serie i sjette generation vil ikke kun kunne købes i Europa, men også i blandt andet Australien og Brasilien. Ligesom med Q-serien vil traktorerne, der produceres i Suolahti, i stigende grad blive eksporteret til andre kontinenter. Der er allerede meget stor interesse for Q-serien internationalt.

 

Tekst Tommi Pitenius Foto Valtra archive

Modl Standard Boost
Valtra hk Nm hk Nm
S286 280 1250 310 1400
S316 310 1350 340 1500
S346 340 1500 370 1600
S376 370 1550 400 1700
S396 400 1700 420 1750
S416 420 1750 420 1750