share

Det her skal du være opmærksom på, når du indstiller traktorens GPS

Snart er det tid til at bruge dag og nat i din traktor, når høsten for alvor rammer. Indtil da giver Valtra dig en guide til, hvordan du indstiller din GPS, så du får højeste udbytte af dit præcisionsværktøj. Umiddelbart efter høst, er det tid til såning, og her kan du kun være for grundig, når det gælder indstilling af din GPS på marken.

Brug af GPS, når du klarer dit markarbejde, er et din mulighed for at optimere og effektivisere din dag i marken. GPS’en giver dig et overblik over dit arbejde, hvor den maksimerer dit dyrkede område og reducerer eventuelle menneskelige fejl, der kan forårsage tab af udbytte.

GPS og autostyring er effektive og behjælpelige værktøjer i en moderne landbrugsdrift, men for at du får det bedste ud af dit præcisionsværktøj, er der nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du går i gang med GPS’en på marken. Vi giver dig tre tricks til at optimere din GPS-indstilling:

– Tjek redskabsopsætningen. Du skal altid huske at indstille bredden på dit redskab på traktoren, både hvis det er bugseret eller i liften. GPS-systemet skal vide, hvad det er for et redskab, du kører med, så GPS’en får den med på linjen i din kørsel. For eksempel, hvis du kører med en såmaskine, skal du have den med på linjen, da du vil køre traktoren længere ud i et sving med et bugseret redskab.

– Mærk din mark op. Mærk din mark op med linjer, så du har overblik over din kørsel. Her er det vigtigt, at det kun er én mand, der laver linjerne. Ellers sidder du tilbage med 50 linjer lavet af forskellige personer. Begræns forvirringen og hold det simpelt. Du kan eventuelt navngive linjerne ”såmaskine, sprøjte, gødningsspreder, osv., hvis de har forskellige arbejdes bredder.

– Startlinjer og retning. Du er heldig, hvis du har en kvadratisk mark. Marker er uens, derfor kan du med fordel vinkle dine startlinjer og retning på GPS’en. Det kan betyde færre vendinger på forageren, og du mindsker din berøring på marken, hvis du effektiviserer din startlinje. Du kan få hjælp til at lægge den mest effektive rute af en agronom. Den mest effektive rute er ikke altid at starte ved det mest lige hegn.