share

Q-serien passer perfekt til kundernes behov

Valtra er et populært mærke Down Under

I juli fik kunder og forhandlere i Australien og New Zealand mulighed for at prøve Valtras nye Q-serie for første gang. De tog entusiastisk imod de nye traktormodeller, for de passer perfekt til de lokale landmænd og entreprenørers forskellige behov. Q-serien forventes at bygge videre på den succes, T5-serien har haft dernede hidtil.

Valtra-forhandler Nick Butcher fra øen Tasmanien sætter stor pris på Valtras skræddersyede løsninger fra Unlimited Studio.

Australien og New Zealand udgør tilsammen et enormt område med meget specifikke landbrugsområder. I den nordlige del af Australien bliver der dyrket sukkerrør under tropiske forhold. Det kræver en pålidelig traktor med blandt andet fremragende forakselaffjedring og høj tophastighed. I Victoria, Tasmanien og New Zealand produceres der derimod masser af mælk under forhold, der i høj grad ligner dem, vi har i Europa. Husdyrproduktion kræver en masse forskellige redskaber, som skal tilkobles 3-punktsophænget. Selvom husdyr går på græs hele året rundt, skal der stadigvæk høstes foder, som skal anvendes til vinterfodring, i perioden september til marts.

”Valtra er et af de mest respekterede og populære traktormærker her i landet. Valtra har ry for at levere traktorer, der er meget holdbare og brugervenlige, og som man ovenikøbet kan skræddersy, præcis som man vil have dem. Når landmændene har købt en Valtra én gang, skifter de ikke til et andet mærke,” fortæller Mark Hamilton-Manns, som er Valtras Product Marketing Manager for Australien og New Zealand.

Valtra er de eneste traktorer, der kan skræddersyes

De fleste Valtra-traktorer, der bliver solgt i Australien og New Zealand, er produceret i Suolahti i Finland. Det er en lang rejse, de skal ud på for at komme Down Under, og det betyder, at det ofte tager 9-12 måneder fra bestilling til levering. Men muligheden for at skræddersy traktoren på fabrikken og i Unlimited Studio er fordele, som landmændene i Australien og New Zealand ikke kan få hos andre mærker.

”Muligheden for at skræddersy hver enkelt traktor direkte på fabrikken er en afgørende faktor for mange kunder. For nogle handler det måske bare om farven på fælgene, mens andre gerne vil have fx skovudstyr eller centralsmøring. Takket være vores skræddersyede tilgang er Valtra det mest alsidige traktormærke,” påpeger Nick Butcher, som er Branch Manager hos Valtra-forhandleren Gaffney Machinery.

Gaffney Machinery har tre forretninger på øen Tasmanien, der ligger syd for Australien. I det område, Nick Butcher dækker, i den nordlige del af øen, er over halvdelen af alle nye traktorer fra Valtra.

Q-serien udfylder hullet mellem T- og S-serien

Ifølge Nick Butcher og Mark Hamilton-Manns udfylder den nye Q-serie det hul, der var i Valtras udvalg mellem T- og S-serien. Traktorer med en ydeevne på omkring 250-300 hk er en kategori, der er meget populær i Australien og New Zealand.

”Q-serien er stor nok til, at den kan håndtere virkelig hårdt arbejde med stor belastning på landbrug med meget store markarealer. Samtidig er den nem at komme rundt med og har en god brændstoføkonomi. Det betyder, at den også kan bruges til opgaver såsom fodring på landbrug med husdyrproduktion,” påpeger Mark Hamilton-Manns. 

Ifølge Nick Butcher og Mark Hamilton-Manns bliver Q-serien typisk brugt til blandt andet jordbearbejdning med tallerkenharve og som trækkraft til ensilagevogn, marksprøjte eller presser. Landmænd og entreprenører, som har brug for store traktorer, har også brug for, at de er til rådighed hele tiden. Det ønske opfylder den nye model til fulde, takket være den fremragende pålidelighed, det omfattende servicenetværk og AGCO’s fælles reservedelslager i Australien. 

 

Tekst Tommi Pitenius  Foto Tuomas Nevaranta