share

5 vaner, der ødelægger din traktor

Hverdagens rutiner kan hurtigt ende med at blive de rutiner, der forkorter dine maskiners levetid. Helt ubevidst kan undtagelse blive en regel, og pludselig er det en del af dagligdagen. Derfor viser vi dig her 5 vaner, du måske ikke vidste, kan ødelægge din traktor:

  1. Forkert olie: Forkert olie er olie, der ikke lever op til traktorens specifikationer. Forkert olie i traktoren er simpelthen med til at slide motoren op. Derudover skal du ikke springe et olieskift over. Regelmæssigt olieskift er med til at smøre motoren og holde maskineriet kørende. Over tid mister olie sin smøreværdi, men vedligeholdelsesplanen din forhandler følger, tager højde for hvornår de specifikke modeller skal have skiftet olie.
  2. Husk at justere din PTO: PTO bør justeres, så indkoblingsaggressiviteten passer i forhold til det redskab, du har spændt for. Hvis det er et stort redskab, skal du koble hurtigere til, mens et lille redskab kan tage en langsommere PTO. Helt konkret skal traktorens tilkobling passe til redskabets tilkoblingshastighed. Hvis du ikke justerer din PTO efter hvert redskab, risikerer du at ødelægge koblingen eller brænde den helt af. Du behøver faktisk ikke gøre det manuelt. Du kan konfigurere dit redskab og traktor sammen på din SmartTouch skærm, så arbejder traktor og redskab bedre sammen.
  3. Undgå tomgangskørsel: Du kan udlede en masse forurenet udstødning gennem tomgangskørsel. Der kommer hele tiden nye emissionskrav. Kravene gør, at traktoren både har et partikelfilter, og ikke må have færre end tre katalysatorer. Men det er sådan, at hvis udstødningssystemet ikke er varmet ordentligt op, så får man en dårlig forbrænding. Hvis man skal forlænge sin traktors levetid, så skal man mindske sin tomgangskørsel. Det er ligesom nye biler, der går i stå ved lyskryds for at give udstødningen en pause.
  4. Hav styr på din lifts spindellængde: Din traktors lift fungerer bedst, hvis du ændrer dens geometri alt efter belastningen i liftet. En god huskeregel er, at du skal køre med kortest mulig spindellængde på din lift. Liften har størst mulig løftekraft, og komponenterne bliver belastet mindst muligt med den kortest mulige spindellængde. Hvis du har redskaber, der skal løftes højt, kan du justere spindellængden manuelt. Så kan du også gøre det til en vane at smøre armene hyppigt.
  5. Glem ikke den daglige kontrol af din traktor: Der er virkelig levetid af hente, hvis du gør det til en god vane at kontrollere din traktor, hver gang du skal ud og køre i den. Tjek for eksempel olieniveau (det gøres med målepind og skueglas), vand på traktoren og generelt alle traktorernes væsker i traktor.