share

Rasmus Degn A/S - Danmarks ældste Valtra-forhandler

Rasmus Degn A/S på Sjælland har et indgående kendskab til de maskiner, de leverer og servicerer for kunderne. Den familieejede virksomhed, der begyndte at forhandle Volvo i 1978, har i dag en bredere produktportefølje, et topmoderne værksted og snart nye lagerfaciliteter.

Siden 1947 har der ligget en Rasmus Degn A/S i Høng på Sjælland. Dengang blev der repareret biler. Siden er forhandleren vokset til at beskæftige 16 medarbejdere og servicerer kunder inden for landbrug, have & park samt biler.

”Vi er kendte ansigter hos vores kunder, og vi kender både dem og deres maskiner rigtig godt, så vi giver en god og kompetent service,” fortæller Mads Degn.

Mads Degn har overtaget virksomheden efter sin far, Niels Degn, og er derfor tredje ”Degn” som indehaver af Rasmus Degn A/S. Forhandleren er især kendt for sine dedikerede medarbejdere, der er en stor del af virksomheden. Den nyeste ansatte har for eksempel arbejdet i virksomheden i 10 år.

”Det er åbenbart et godt sted at arbejde,” smiler Mads Degn.

Mads Degn, indehaver (th) Jørgen Jørgensen, sælger (tv)

Et værksted med loftkran

Høsten er lige for døren, og det er den også hos Rasmus Degn A/S, der i de her dage servicerer kundernes maskiner, så de er klar til de mange timer på marken.

Siden Rasmus Degn A/S blev grundlagt i 1947, er virksomheden vokset og har udviklet sig i takt med landbruget, så der er kommet mere plads til at opfylde kundernes behov. Tilbage i 2014 byggede Rasmus Degn A/S et nyt og moderne værksted, der kan rumme de nu betydeligt større maskiner, der køres med på de sjællandske marker og bedrifter.

”Det er et godt værksted med alt udstyr, man skal bruge for at servicere nu om dage. Vi har 540 kvadratmeter, og det måler syv meter til loftet, hvor vi har monteret en loftkran. Loftkranen gør det nemmere, når vi skal afmontere, løfte og dreje. Sådan en lille ting som at have en kran giver os flere muligheder, så vi ikke skal holde på kundernes maskiner mere end højst nødvendigt,” siger Mads Degn.

Snart gør forhandleren sig klar til, at der skal bygges et nyt og større lager. Der skal være mere plads til opmagasinering, så der altid er maskiner på lager, hvis en kunde har akut behov for en ny maskine.

Større produktportefølje for bredere kundegruppe

Rasmus Degn A/S har siden 1978 solgt Valtra – først Volvo, til Valmet og til sidst Valtra - til kunder over hele Sjælland. For fire år siden blev der taget et valg om, at der skulle andet end traktorer ud til kunderne gennem Rasmus Degn A/S.

”Sammen med Valtra forhandler vi nu også Amazone og Krone. Det var et naturligt valg, da det går godt for de kunder vi har, og vi skal have flere kvalitetsmaskiner at tilbyde vores kunder,” siger Mads Degn.

Rasmus Degn A/S servicerer kunder inden for have & park, biler samt landbrug, hvor det primært at planteavl og svineproducenter.

”Vi har nogle utrolig gode og loyale kunder, og vi har nogle gode produkter, der bare er supergode til det, de skal. Det betyder meget at kunne tilbyde det, der virker og er af høj kvalitet,” fortæller Mads Degn.

Netop med Valtra er det hovedsageligt den populære T-serie, der langes over disken hos den sjællandske forhandler. Og med god grund. T-serien har vundet flere priser for sin brugervenlighed, styrke, pålidelighed og det nemme SmartTouch Armlæn.