share

Nyt 8.000 kvadratmeter stort logistikcenter i Suolahti

Vi er ved at blive bygge et nyt logistikcenter ved Valtra-fabrikken i Suolahti i Finland. Den 8.000 kvadratmeter og over 100.000 kubikmeter store bygning bliver opført på det areal, hvor nye traktorer i øjeblikket bliver opbevaret, mens de venter på at blive transporteret videre.

Den nye bygning vil blive brugt til varemodtagelse og opbevaring af komponenter til fabrikken, samt til at udpakke og levere komponenterne til produktionen. Logistikcentret skal levere delene til produktionen, alt efter hvad der helt præcist skal bruges til hver enkelt traktor i henhold til kundens bestilling og de landespecifikke specifikationer.

Det nye logistikcenter er nødvendigt, fordi antallet af enkeltdele er steget på grund af indførelsen af nye produkter. Derudover vil det gøre driften mere effektiv ved at kombinere flere små lagerenheder i en enkelt bygning. Sikkerheden vil også blive bedre, fordi antallet af gaffeltrucks og anden trafik i fabriksområdet vil falde, samtidig med at omkostningerne vil blive reduceret, fordi det ikke længere vil være nødvendigt at leje store lagerarealer hos eksterne leverandører. Og i sidste ende vil det nye logistikcenter også betyde en bedre kvalitet på traktorerne, fordi lastbilerne, der leverer varerne, kan læsse af under tag.

Det nye logistikcenter bliver delvist automatiseret. Førerløse gaffeltrucks placerer indgående dele på 12 meter høje reoler, men selve samlingen af de enkelte dele vil fortsat foregå manuelt. Transport af delene fra logistikcentret til produktionen vil også blive delvist automatiseret – det undersøges i øjeblikket, hvad der vil være den bedste løsning.

Opførelsen af den nye bygning er allerede påbegyndt, og den kommer til at stå færdig i foråret 2020. Logistikcentret vil blive indviet i efteråret 2020, når reoler, komponenter, automatisering og andre systemer er blevet installeret.

Det nye 8.000 kvadratmeter store logistikcenter bliver bygget på arealet mellem fabrikken og Unlimited Studio.

  1. Nyt logistikcenter
  2. Unlimited Studio
  3. Fabrik
  4. Transmissionsfabrik
  5. Teknikcenter
  6. Reservedels- og vedligeholdelsescenter