share

Valtra var det naturlige valg for en Volvo-mand

For syv år siden skiftede John Jensen sine lastbiler ud med traktorer og vognmandsforretningen blev skiftet ud med planteavl. Nu driver John Jensen sine forældres bedrift, hvor han holder fast i sin forkærlighed for Volvo ved at vælge Valtra som køretøj i marken.

John Jensen driver cirka 100 hektar planteavl ved Gundsølille, Roskilde. For syv år siden overtog han sine forældres bedrift og lagde samtidig sin vognmandsvirksomhed på hylden. Det skifte er ikke blevet fortrudt en eneste gang.

”Jeg nyder at arbejde med landbrug – det er mere frit. Som vognmand kørte jeg meget i København, og havde en konstant nervøsitet for at forårsage en ulykke, når jeg kørte op og ned ad cyklister hver dag. Det nagede mig. Der er en anden ro og tryghed ved at arbejde i landbruget,” fortæller John Jensen.

I april 2020 fik John Jensen leveret en spritny Valtra T214 Versu med GPS af Valtra-forhandleren Karl Mertz A/S. Det er siden blevet bedriftens primære traktor, hvor John Jensen bruger den til næsten alt traktorrelateret arbejde.

”Jeg har altid gerne ville køre i Valtra. Jeg synes, det er nogle gode traktorer. Så da jeg så skulle ud at investere i en ny traktor, faldt valget på Valtra. Derudover har jeg fået en rigtig god service af Karl Mertz, der er rigtig gode til at følge op på mine behov,” siger John Jensen.

Er Volvo-mand
Siden John var barn og cyklede hjemme fra gården til skolen, blev han kaldt Volvo-John, fordi der var Volvo på gården, og John Jensen interesserede sig allerede dengang meget for det svenske mærke. Den dag i dag, er det stadig Volvo, der er at finde i indkørslen, så en tidligere Volvo-traktor som Valtra passer godt i det nordiske selskab.

“Valtra var jo for over 30 år siden Volvo Valmet, så det gav meget god mening at tilføje traktormærket til bedriften. Ligesom en Volvo står Valtra for sikkerhed og kvalitet,” fortæller John Jensen og tilføjer:

“Efter at have kørt som vognmand og kørt mere end 3 millioner km, så ser man sin del af ulykker, og der er det altid tydeligt at se, hvilke biler der krøller fuldstændig sammen ved det mindste, og det er sjældent en Volvo.”

Super samarbejde med værkstedet
John Jensens nye Valtra er udstyret med GPS styring og Versu. Traktoren er blevet hans ekstra medarbejder i marken, der skal ud at køre i marts med såning og gødning.

“Jeg kører rigtig meget med den, og jeg er især glad for hydraulikken og touchskærmen, der er meget nemme at bruge. Jeg har tidligere savnet at kunne skifte hydraulikken, når jeg såede. Det klarer jeg nemt nu. Og så gør det heller ikke noget, at den har en god brændstoføkonomi i forhold til, hvad man får ud af arbejdet,” siger John Jensen og fortsætter:

“Jeg nyder især godt af GPS’en, når jeg kører med stubharve. Det bliver mere lige uden overlapning, og det duer er også godt, når jeg kører med gødningssprederen. Hvis jeg har været i tvivl om noget, har Martin Glüssing fra Karl Mertz A/S altid været super behjælpelig med at klare mine spørgsmål over telefon, så jeg hurtigt kan køre igen.”

At det er den traktor, der bliver brugt mest på bedriften, har John Jensen intet imod.

Vil du læse mere om Valtra? Se mere på www.valtra.dk

Mere om Valtra T-serien