share

Nye turboladere og hydraulisk ventiljustering

Valtra-traktorer i N-, T- og S-serien får nye motorer, der overholder fase 5-emissions­standarderne. AGCO Powers fase 5-motorer var allerede meget avancerede, så der skulle kun små ændringer til for at overholde de nye, strengere emissionsstandarder. De nye motorer får hydraulisk ventiljustering og helt ny software samt nye turboladere i nogle af motorerne.

Hydraulisk ventiljustering

Hydraulisk ventiljustering giver automatisk optimalt ventilspillerum. Det optimerer motorens ydeevne, hvilket sparer brændstof og forlænger motorens levetid.

Men den største besparelse er den hurtigere service. Tidligere kunne det tage flere timer, afhængigt af traktormodel og -specifikationer, at tage alle komponenter ud af motoren, før dækslet til ventilen overhovedet kunne nås. Med hydraulisk ventiljustering er det ikke nødvendigt at gennemgå denne lange proces for manuelt at justere ventilerne, og det sparer både tid og penge.

Ny software

For at overholde fase 5-emissionsstandarderne er softwaren til styreenheden til AGCO Power-motorerne blevet fuldt opdateret. Den nye software optimerer både ydeevne og brændstofforbrug. Med opdateringerne kan motoren også reagere hurtigere på ændringer i belastningen.

Endnu mere økonomisk

Fase 5-motorer fremstilles på AGCO Powers fabrik i Linnavuori i Finland og er udstyret med en ny manifold samt en ny turbolader på nogle modeller. Ændringerne overholder de seneste emissionsstandarder og reducerer samtidig brændstofforbruget med op til 3 %.