share

Valtra skaber trend i lokalområde med særligt grej, horn og lygter

Henrik Poulsen tilbringer dagligt mange timer i sine Valtra-traktorer. Med så mange timer bag rettet, gør han gerne lidt ekstra ud af køreoplevelsen. Derfor valgte han at få lavet en række specialløsninger til sine traktorer – nu har noget af udstyret startet en trend i lokalområdet.

Syd for Kolding driver Henrik Poulsen virksomheden Hoppes Anlægsteknik og Maskinstation. Udover anlægsvirksomheden har han selv et deltidslandbrug med omkring 90 hektar med kornafgrøder.

Til at varetage de mange opgaver i virksomheden og på markerne har Henrik Poulsen i alt syv Valtra-traktorer kørende. En Valtra N154, en N123 samt en N175 til de mindre opgaver såsom anlægning af græsplæner og fræsning. Derudover har han en Q305 samt en T194 og to styks Valtra T255 til at varetage de tungere opgaver såsom jordflytning og containerkørsel eller kørsel med dybdeharven og såmaskinen i marken. 

Henrik Poulsen har kørt Valtra i mere end 20 år, men de seks traktorer, som han har netop nu, er alle nytilkomne og har fået lavet en række specialløsninger.

”Når man tilbringer så mange timer i traktoren, så skal man jo have lidt ud af det. Derfor har vi fået lavet nogle specialtilpasninger til vores traktorer, der kan løfte arbejdsglæden hos mig og mine 12 medarbejdere,” fortæller Henrik Poulsen.

I Henrik Poulsens traktorer har han fået installeret et særligt bord i kabinen, fået påsat krom dækmøtrikker, et samtaleanlæg og speciallavede lygter. Men selvom specialløsningerne er med til at gøre hverdagen sjovere, er det hele ikke kun fis og ballade. Lygterne har han eksempelvis fået lavet, fordi de ofte arbejder om aftenen.

”Særligt vores lygter og horn har gjort sig bemærket, når vi kommer kørende. Vores Q305 har et 1 meter langt lastbilhorn monteret. Og jeg har ladet mig fortælle, at flere i lokalområdet har henvendt sig til deres forhandlere, for netop at få påsat lygter og horn som vores,” fortæller Henrik Poulsen.

At skabe drømmetraktoren

For Valtra-forhandleren Valtec i Gravens er det en fornøjelse at møde kunder som Henrik Poulsen, der ønsker at gøre lidt ekstra ud af traktorerne. Det er Jens Børsting, der arbejder som sælger hos Valtec, der har samarbejdet med Henrik om at finde de rette løsninger til hans Valtra-traktorer.

”Mit arbejde er særlig sjovt, når jeg møder kunder som Henrik, som ønsker mere end bare en almindelig traktor. De lamper vi har monteret, er kvalitetslamper fra Strands i modellen Dark Night og er hver på 150 Watt. Hornene er et helt klassisk langt lastbilhorn, der lyder lidt som en færge, og på de mindre traktorer har vi monteret 60 cm lange horn. Sammen med Henrik har jeg brugt lang tid på at finde de rigtige løsninger til ham og hans traktorer, og heldigvis er han også blevet meget glad for resultatet,” siger Jens og fortsætter:

”Det er en stor fornøjelse at se, hvor glad en kunde bliver, når han får leveret præcis den traktor, han har drømt om. Og fornøjelsen bliver ikke mindre af, at de specialløsninger, som vi sammen har brugt tid på at lave, også smitter af på lokalsamfundet,” fortæller en glad Jens Børsting.  

Traktor uden driftsomkostninger

Henrik Poulsen har altid kørt Valtra, så da han startede sin virksomhed tilbage i 2006, var der ingen tvivl om, hvilken traktor han skulle bruge til opgaverne.

”Jeg har nu kørt Valtra i mere end 20 år. Jeg er virkelig tilfreds med de lave driftsomkostninger, der er, når man kører Valtra. Vi har faktisk stort set ingen. Derudover har de også et virkelig lavt dieselforbrug – og det er på trods af, at de kører med tunge redskaber,” siger Henrik Poulsen og fortsætter:

”I mange af de opgaver, vi varetager, er manøvredygtigheden essentiel. Her synes jeg også, at Valtra er rigtig god, for på trods af meget sparsom plads kan vi nemt klare opgaverne. Det er også en bonus, at vi har et godt samarbejde med vores lokale forhandler. De har leveret alle mine traktorer, og tilbyder altid attraktive finansieringsmuligheder.”