share

Valtra hjælper traktorførere med at spare brændstof med Valtra Coach-appen

Innovativ app bruger telemetridata til at reducere tomgangstid og sænke CO2-udledningerne.

I årenes løb er Valtra blevet kendt for at levere brugervenlig Smart Farming-teknologi. Nu har det nordiske traktorbrand vendt opmærksomheden mod mulighederne ved at bruge de data, deres Smart-traktorer genererer, til at hjælpe førerne med at reducere tomgangstiden, så brændstofeffektiviteten øges og CO2-udledningen falder.

Valtras innovative nye app Valtra Coach hjælper med at forbedre brændstofeffektiviteten ved at registrere førerens kørevaner og give feedback i realtid på en motiverende måde. Valtras Product Management Director Tuomas Nevaranta tror på, at det vil give førerne nyttig viden. "Valtra Coach repræsenterer en helt ny vej at gå inden for datadrevne løsninger til landmænd. Vi ved for eksempel, at for 20 % af traktorernes vedkommende sker 10 % af brændstofforbruget under tomgang. Og at det er muligt at reducere det. Valtra Coach giver førerne omgående data i realtid ud fra deres egen måde at køre på." 

Valtra Coach fungerer ved at benytte de data, der indsamles af telemetrisystemet Valtra Connect, til at vise førerne, hvor de måske bruger mere brændstof end nødvendigt. Appen sammenligner derefter resultaterne med samlede datasæt, og det holder øje med og belønner førerne, når de ændrer deres kørestil for at reducere brændstofforbruget. Dataregistreringen og feedbacken i appen minder om et spil, så det bliver både sjovt og underholdende at køre mere effektivt. Baseret på de første undersøgelser vurderer Valtra, at når en fører kører i sin traktor i 5,2 timer om dagen, kan han eller hun spare over 330 liter brændstof om året ved at reducere tomgangstiden med 12 %. 

En demoudgave af Valtra Coach blev afsløret på Valtras stand på Agritechnica den 12. november 2023. Valtra har planlagt, at første udgave af appen vil blive frigivet til salg i 2024.