share

Vognmandsforretning købte traktor til deres yngste ansatte: ”Jeg elsker at køre traktor”

En nordsjællandsk vognmands- og entreprenørvirksomhed tilføjede for nylig en helt ny Valtra til samlingen af lastbiler og gravemaskiner. Traktoren købte de, for at virksomhedsejerens unge søn kunne være en del af hverdagens opgaver. Den nye Valtra viste sig at blive en stor gevinst for hele virksomheden. 

I den lille by Havreholm, der ligger i nærheden af sommerparadiset Hornbæk i Nordsjælland, finder man virksomheden Entreprenørfirmaet TS. Virksomheden løser alverdens opgaver i lokalområdet indenfor transport af affald, sten, grus og jord samt entreprenøropgaver såsom kystsikring, bygge- og anlægsopgaver og anlæg af grusveje og stier.

Entreprenørfirmaet TS er en mindre familievirksomhed, der nu drives af 4. generation. Næste generation står sågar allerede klar i kulissen til at tage over, når virksomhedens ejer Tonny Svendsen engang er klar til at give stafetten videre.

”Min søn Sofus på 17 år er allerede en stor del af virksomheden, og han vil gerne varetage nogle opgaver. Han har selvsagt ikke lastbilkørekort, så derfor besluttede vi sidste år at anskaffe en Valtra T255 til ham. I dag er det ham, der varetager mange af opgaverne i forbindelse med kystsikring,” forklarer Tonny Svendsen.  

Selvom den nye Valtra T255 Versu primært blev købt for at give sønnen Sofus et køretøj, der var lovligt for ham at bruge, har det dog vist sig at være en stor gevinst for virksomheden.   

”Det, at vi har fået traktoren til min søn, har vist sig at være til stor gavn for virksomheden. Traktoren giver os en langt større fleksibilitet for eksempel i forbindelse med kystsikringsarbejdet. Nu kan Sofus køre stenene helt ned til stranden, hvor jeg arbejder med gravemaskinen. Her måtte vi før læsse stenene af oppe ved kanten af stranden og fragte stenene derfra. Det betyder, at vi nu kan arbejde meget mere effektivt,” fortæller Tonny Svendsen. 

Selvom virksomheden først fik leveret traktoren fra deres Valtra-forhandler Karl Mertz i december, så kan Tonny Svendsen allerede nu spotte flere fordele ved at anvende traktorer til opgaverne i virksomheden – bl.a. i forhold til rekruttering af nye medarbejdere, samt i forbindelse med køre- og hviletidsbestemmelser. 

120 timer den første måned   

Det er ikke kun kystsikringsarbejdet som sønnen Sofus Svendsen har brugt sine kræfter på, siden han d.29. december, fik leveret sin nye Valtra-traktor. Også vejret har sørget for, at han har haft rigeligt at se til.

”Vi bruger vores nye Valtra til snerydning, så der har selvsagt været rigeligt at se til i januar måned. Den havde kørt seks timer, da vi fik traktoren, og nu har den kørt 120 timer,” siger Sofus Svendsen.

Den nye T255’er er købt med komfortpakke, så selv efter så mange timer bag rettet, klager kroppen ikke.

”Både jeg og min far vidste, at jeg ville bruge mange timer bag rettet – for jeg elsker at køre traktor. Derfor var det også vigtigt for os, at komforten er i top. Med en komfortpakke er både foraksel, kabine og sæde luftaffjedret, og jeg må bare konstatere, at den er lækker at køre i,” fortæller Sofus Svendsen, der også er meget begejstret for den nye traktors rummelige kabine.  

Stor variation i opgaverne

Den unge traktorfører, der er glad for at han kan få lov til at bruge en masse timer i traktoren, er begejstret for, hvad han og den nye traktor kan bidrage med i familievirksomheden, og det har sat hans tanker i gang om sin egen karriere.

”Tanken er at gøre karriere i familievirksomheden eller starte som selvstændig. Det er i hvert fald helt sikkert, at jeg skal køre nogle maskiner. Min oplevelse er nemlig, at når man kører traktor, så er der en lagt større variation i typer af opgaver, kontra når man kører lastbil, og det kan jeg rigtig godt lide,” fortæller Sofus Svendsen.