share

Nyt topmoderne lakeringsanlæg på Valtra-fabrikken

29 januar 2021

Valtra-fabrikken i den finske by Suolahti bliver snart endnu mere fleksibel og bæredygtig, når det nye, topmoderne lakeringsanlæg står færdigt. De detaljerede planer er i øjeblikket ved at blive udarbejdet, og det nye lakeringsanlæg forventes at være klar til drift i 2022.

Takket være det nye lakeringsanlæg vil hele fabrikken kunne køre mere fleksibelt og også med en større produktionskapacitet

"Det nye lakeringsanlæg er den største investering, der er foretaget på Valtras fabrik i Suolahti i årtier. Efterspørgslen på Valtra-traktorer er stigende, og det nye lakeringsanlæg vil hjælpe os med at være endnu bedre til at opfylde vores kunders ønsker. Takket være det nye lakeringsanlæg vil hele fabrikken kunne køre mere fleksibelt og også med en større produktionskapacitet," fortæller Managing Director Jari Rautjärvi.

Det nye lakeringsanlæg vil blive placeret i en tilbygning på 1.500 m2, der skal opføres ved siden af samlefabrikken.

Vi opbygger et helt nyt, automatiseret lakeringsanlæg, der kommer til at komplementere vores aktuelle krav til volumen og hvor der er plads til de større traktorstel

"Vi opbygger et helt nyt, automatiseret lakeringsanlæg, der kommer til at komplementere vores aktuelle krav til volumen og hvor der er plads til de større traktorstel. Det nye lakeringsanlæg vil give os mulighed for at bruge velafprøvede og testede teknologier. Vi har for eksempel brugt robotudført lakering i årtier, og vi var de første i verden til at bruge et virtuelt 3D-miljø til programmering af lakeringsrobotter. Lakeringsprocessen består af automatiseret vask og forbehandling, selve robotlakeringen og til sidst tørring. I den nye lakeringsproces sprøjtes der grunder og en overfladebelægning af den grå maling på i et separat lakeringskammer. Lakeringens funktionelle egenskaber forbedres takket være den fordampning, der finder sted mellem laklagene," forklarer Mikko Torvelainen, som har ansvaret for projektet.

Det nye lakeringsanlæg vil ikke kun gøre Suolahti-fabrikken mere fleksibel og gøre det muligt at fremstille større traktorer – og flere af dem – end før. Lakeringsanlægget vil også give en yderligere forbedring af fabrikkens energieffektivitet og sikkerhed, inklusive brandsikkerheden.

Produktionen på Suolahti-fabrikken fortsætter som normalt under byggefasen. Fundamentet bliver efter planen lagt i sommeren 2021, og det forventes, at det nye lakeringsanlæg er klar til drift i august 2022.

AGCO har investeret kraftigt i fabrikken i Suolahti i løbet af de seneste par år. I januar 2021 blev et helt nyt, 9.000 m2 (cirka 100.000 m3) stort logistikcenter taget i brug. Det indebar omfattende ændringer i layoutet for samlefabrikken, der også åbnede op for effektiv produktion af nye modelserier i fremtiden.

Nyheder

Læs mere