share

Sædet drejer 180 grader – Nyt samarbejde sætter fokus på bedre udsyn til redskaber

13 September 2021

Traktorbrandet Valtra og Special-Maskiner A/S går nu sammen for at skabe opmærksomhed på Valtras unikke vendbarførerplads-funktion. En Valtra traktor bliver monteret med en Dücker-armklipper, og skal køre rundt i Danmark på demotur hos interesserede kunder.

Forestil dig, at du blot kan vende dit sæde i din traktor og med en let bevægelse sidde med udsyn ud af bagruden direkte ned på dit redskab, så du ikke længere skal se dig over skulderen eller stole på, at redskabet nu klarer arbejdet. Det er netop det, man kan i en Valtra ved hjælp af traktorens såkaldte TwinTrac-system, hvor chaufføren kan dreje førersædet mod bagruden for at styre traktor og redskab med nøjagtig præcision.

Netop TwinTrac-systemet er i fokus ved det nye samarbejde mellem Special-Maskiner A/S og traktorproducenten Valtra. Samarbejdet består af en spritny Valtra N175D, der bliver monteret med en Dücker rabatklipper fra Special-Maskiner A/S samt en sikkerhedsvægtklods fra Tractor bumper DK. Den sepcialudstyret traktor skal turnere Danmark rundt gennem landets Valtraforhandlere.

”At arbejde med højpræcisionsarbejde som for eksempel græsslåning på smalle og ufremkommelige områder sætter krav til maskine, redskab og chauffør. Og derfor er det vigtigt at have et godt arbejdsmiljø/førerkomfort, hvor chaufføren får de bedste forudsætninger for at udføre sit arbejde bedst muligt,” fortæller Bent Henneberg, Produktspecialist hos Valtra Danmark og fortsætter:

”Vores N175D, der skal køre demo med en Dücker rabatklipper er udstyret med TwinTrac-udstyret, så chaufføren kan vende sit sæde og styre traktoren med frit udsyn til redskabet, man ellers hele tiden ville skulle dreje nakken for at se til. Det giver en meget mere effektiv klipning samt en mere komfortabel arbejdsdag.”

Skal turnere rundt i Danmark

Valtras Dückerprojekt lanceres umiddelbart efter Have & Landskab 2021, hvor traktoren også er på udstilling. Derefter bliver traktor inklusiv rabatklipper leveret til første forhandler, Karl Mertz på Sjælland, der vil råde over traktoren i 10 dage. Det er muligt for alle interesserede at have traktoren på demo, hvis de kontakter deres lokale forhandler.

”Vi er glade for, at vi kan samarbejde med Dücker, der er kendt for sine kvalitetsprodukter på markedet og importeres af Special Maskiner A/S. Dücker er specialiseret i redskaber til alt slags arbejde, og det falder godt i tråd med, at vi ser Valtra som et multi purpose vehicle, der er meget mere end bare en ordinær traktor,” siger Bent Henneberg og slutter:

”Vi vil vise kundesegmenter som entreprenører, kommuner, maskinstationer samt anlægs-og gartnersektoren, at en Valtra er chaufførens højre hånd, der kan bruges til rigtig mange ting.”

Ruten for Dücker-touren er indtil videre: Karl Mertz A/S, Rasmus Degn A/S, Agrotek, Midtdjurs Traktorlager, Holmsland Maskinforretning, Valtec og J.Dyhr. Hvis man er interesseret i at få traktor med Dücker redskab på demo, skal der rettes henvendelse til ens lokale Valtraforhandler.

Fakta: Valtra N175D

  • TwinTrac (vendbar førerkabine)
  • En kompakt og meget handy traktor
  • 175 hk
  • Trinløs transmission
  • Luftaffjedret foraksel
  • Affjedret førerkabine
  • Skyview tag (gør det muligt at se hvad man laver gennem taget, super til eks. hegnsklipning)
  • Sort metallak
  • Sorte fælge
  • Vægtklods fra Tractor Bumper DK (med ekstra afmærkning og lys, som er vigtigt ved arbejde på veje)