share

Precision Lift & Load-appen bringer styring af frontlæsseren til et nyt niveau

Valtras smarte frontlæsser

14 April 2021

Valtras omfattende erfaring med fabriksmonterede frontlæssere kulminerer i år med en helt ny styringsoplevelse af frontlæsseren. Sammen med deres femte generation af traktorer lancerer Valtra den helt nye Precision Lift & Load-app til SmartTouch-modeller i G-, N- og T-serien.

Precision Lift & Load bringer frontlæsserarbejde op på et nyt niveau og styrker Valtras position yderligere som den foretrukne frontlæssertraktor og udvikler af brugervenlige teknologiløsninger. Den nye app gør det muligt for traktorføreren at bruge og måle læsseopgaver på en helt ny måde.

Præcisionsarbejdet forbedres betydeligt af frontlæsserens vægtfunktion, som vejer læssene af forskellige materialer, såsom vægten af høballer til fodring af dyr. Appen indsamler vejedata, og når opgaven er udført, kan operatøren overføre dataene til et Excel-regneark til faktureringsformål.

Appen forbedrer også arbejdsproduktiviteten og sikkerheden, da de øvre og nedre grænser for læsserens bevægelser og de maksimale vinkler kan indstilles, så læsseren automatisk stoppes, når grænserne nås. Der er også en brugervenlig rystefunktion, der hjælper føreren med at sikre, at der ikke er materiale tilbage i skovlen, f.eks. våd sne eller sand.

Disse nye funktioner gør frontlæsserarbejde endnu nemmere, mere effektivt, mere komfortabelt og vigtigst af alt mere sikkert.

Appen betjenes fra touchskærmen på det prisvindende SmartTouch-armlæn og kræver ikke separate betjeningsknapper eller skærme. Det er nemmere at justere indstillingerne for Precision Lift & Load-appen end at bruge en smartphone, så føreren kan slappe af og nyde arbejdet, mens traktoren automatisk tager sig af alle frontlæsserens indstillinger.

Precision Lift & Load-funktioner til de forskellige frontlæsseropgaver kan gemmes som profiler i SmartTouch-brugerfladen. Før den samme opgave udføres igen, skal føreren blot vælge den bedst egnede indstilling fra profilerne.

Valtras smarte frontlæsser anvender de samme monteringsdele som på de andre frontlæssere. Det stilfulde design af høj kvalitet beskytter samtidig de smarte komponenter. Der er anbragt to tryksensorer og to positionssensorer samt en ECU-styreenhed inde i bjælken. Den centrale rolle spilles af SmartTouch-softwaren, som kombinerer de data, der indsamles fra sensorerne, og kommunikerer førerens ønsker til frontlæsseren.

En lang tradition med levering af den bedste frontlæsseroplevelse

Fabriksmonterede frontlæssere har i årevis givet Valtra-kunder højtydende læssere, der er nemme at betjene og velegnede til en lang række opgaver, herunder de mest krævende mht. hydraulisk kraft. Valtra-traktorernes lille venderadius gør samtidig frontlæsserens arbejde mere effektivt end med andre traktorer.

Et stort panoramatag giver fremragende udsyn, når læsseren er hævet. Desuden behøver føreren ikke at læne sig fremad for at se lasten. Den lave motorhjelm giver også et klart udsyn fremad. Udstødningsstolpen og luftindsugningerne er placeret på en sådan måde, at de ikke forringer udsynet under kørsel eller arbejde.

Modellerne i G-, N- og T-serien fås også med en tredje funktion, der f.eks. gør det muligt at bruge ballegrabber samtidigt og med det samme joystick som andre frontlæsserfunktioner. Dette muliggør også præcise og kontinuerlige bevægelser i stedet for blot at slå funktioner til eller fra. Den hydraulisk vipbare værktøjsholder, X-Tilt, fås som ekstraudstyr fra Valtra Unlimited, hvilket gør frontlæsserarbejde endnu mere præcist.

Precision Lift & Load-appen er tilgængelig fra efteråret som fabriksmonteret ekstraudstyr på traktorer i G-, N- og T-serien med det prisvindende SmartTouch-armlæn. Systemet vil også senere blive tilgængeligt som en eftermonteringspakke til 5. generation af SmartTouch-traktorer.

Valtra N Serie traktorer

Læs mere

Valtra T Serie traktorer

Læs mere

Nyheder og events

Læs mere