share

Ny G-serie kickstarter 5. generation af Valtra traktorer

Helt ny model serie for Valtra

28 august 2020

G Serien er den første i den 5. generation af Valtra traktorer. På samme tid er det en helt ny model serie, som placeres mellem de populære A- og N-serier.

G-serien er også den første traktor i 100–145 hk klassen som tilbyder SmartTouch betjening og mulighed for alt udstyret til præcisionslandbrug. Det populære SmartTouch armlæn er nu tilgængelig på alle Valtra traktorer i klassen 100–400 hk.

Valtra Connect telemetri er nu også standard på Versu – modellerne i G-serien, mens en kraftfuld load-sensing hydraulik er standard på Active og Versu modellerne. Den nye G- serie kan fås i fire udstyrsniveauer: Basis, Komfort, Teknologi og Teknologi Pro.

Kunderne vil også kunne bestille den finsk producerede G-serie med skræddersyede kendetegn fra Unlimited Studiet fra fabrikken.

Den nye Valtra G-serie er let at betjene, vedligeholde og køre

“G-serien er en typisk allround traktor, som kan anvendes til for eksempel frontlæsser opgaver, sprøjteopgaver, samt produktion af foder og grøntsager ved hjælp af teknikken SmartFarming.  Betjeningen af en allround traktor som denne er let og sikker med behagelige arbejdsvilkår, en kraftfuld frontlift og hydraulik samt eminent udsyn. Alt i alt er G-serien kompakt men stadig kraftfuld,” siger Mikko Lehikoinen, Vice President, Sales and Marketing.

Den nye Valtra G-serie er let at betjene, vedligeholde og køre. Den er produceret for krævende frontlæsser opgaver, og udgangspunktet for designet var at kunne tilbyde det bedste udsyn og komfort. Traktoren kan specificeres efter individuelle behov, og de løbende omkostninger kan forudses helt præcist takket være en tilpasset finansieringsløsning og servicekontrakt. Valtra ’s Connect, Care & Go service gør brugen af traktoren forudsigelig og ubekymret.

Moderne og rummelig kabine

G-serien har en moderne og rummelig kabine med 5.7 m2 glas, inklusiv 0.35 m2 i panorama taget. Kabineudvidelsen fremmer yderligere komforten med opvarmede spejle, aircondition, en mindre kabinevarmer og USB oplader som er tilgængelig med den ekstra strømpakke

Versu modellerne med SmartTouch brugefladen har adgang til de samme SmartFarming funktioner som de større N and T serier.  Active modellerne er også tilgængelige med Valtra Guide og præcisionslandbrug funktioner kan aktiveres via SmartTouch terminalen.

G-serien er designet til at være den ideelle traktor til frontlæsser opgaver. Den tilbyder eminent udsyn og har en god fordeling af vægt. Frontlæsseren er integreret sammen med chassis, hydraulik assistent som automatisk øger motoromdrejninger samt Live 3 funktioner, som giver mulighed for brug af op til 3 forskellige frontlæsser funktioner samtidig.  

I tillæg til landbrugsarbejde er G-serien også velegnet til skovbrug – hvilket Valtra traktorer altid har været. Til udførelsen af opgaver i skoven, kan G-serien blive specificeret med smalle skærme, en brændstoftank af stål, polycarbonat glas, skovdæk, drejbar sæde og kabine beskyttelse. Den ekstra lys pakke består af 4 arbejdslys foran og seks bagved, som kan tændes ved baglæns kørsel (automatisk baklys), når der skal arbejdes under mørke forhold. 

Alsidig transmission for et bredere udvalg af opgaver.

G-serien har en 24+24R transmission med fire grupper og seks Powershift gear. Skiftene fra B til C og mellem C og D er automatiseret. Det gør det meget lettere at betjene traktoren, specielt på vejene. I traditionel Valtra stil, er parkeringsbremsen integreret med frem/bakgear vælgeren, og føreren kan også programmere transmissionsindstillinger. Den Langsomste arbejdshastighed med krybegearet er kun 120 meter pr. time. Dette er ideelt til for eksempel plantedyrkning.

Versu modellerne kan betjenes ved bare at bruge kørehåndtaget, og I andre modeller behøver man heller ikke at bruge koblingspedalen ret meget, takket være AutoTraction. Hill-hold funktionen holder traktoren stille uden at skulle bruge bremsen, selv på de stejle bakker.

HiTech modellerne har et åbent hydrauliksystem som leverer 100 liter pr. minut, mens Active and Versu modellerne har load-sensing hydraulik, som leverer 110 liter pr. minut. Op til fire hydraulik ventiler er tilgængelige for både for og bag. Versu modellerne er tilgængelige med op til fem ventiler bagtil og fire ventiler fortil.

Minimum løftekapacitet bagtil er 50 kN på hele liftvandring og foran er kapaciteten 30 kN. Front PTO er også tilgængelig. PTO er tilgængelig bagtil sammen med to ekstra PTO-hastigheder.

Pålidelig og kompakt AGCO Power motor

Den nye G Serie drives af en pålidelig 4-cylinder 4.4-liter AGCO Power motor. Den kompakte størrelse af motoren giver en lav ”motorhjelm”, som giver et eminent udsyn. Med en Stage V motor er emissionen uden EGR af udstødningsgas. En elektronisk wastegate og 1600 bar Bosch indsprøjtningspumpe tilbyder hurtig respons og masser af moment på motor.

Alle modeller tilbyder power boost allerede ved markhastighederne, når der køres i B5 eller højere gear. Valtras traditionelle Sigma Power boost er også tilgængelig til PTO.

G125 Eco er den brændstofeffektive EcoPower model, som lader føreren vælge Power eller Eco mode. Det medfører lavere motoromdrejninger, mens momentet stiger op til 555 Nm. Valtras EcoPower model beskytter naturen, penge, og din hørelse, takket være et lavt støjniveau.

Omgående tilgængelig.

Det bedste ved G-serien er, at den er tilgængelig med der samme, og serieproduktionen er allerede startet. Kunder I Finland, UK og Tyskland har mulighed for at reservere en af de nye traktorer over nettet i september 2020. Efter at have betalt et reservationsgebyr, får kunden mulighed for at diskutere alle detaljer så som muligheder og eventuelle ibyttetagende traktorer, med en lokal forhandler.

Tekniske specifikatioer

 

Power (hp/kW)

Boost (hp/kW)

Moment Nm (std/boost)

G105 105/78 110/82 440/470
G115 115/85 120/90 460/510
G125 ECO 115/85 125/93 518/555
G125 STD 125/93 130/97 520/540
G135 135/100 145/107 550/560

G-serie-traktorer fra Valtra

Læs mere

Nyheder

Læs mere