share

Midtjysk skoventreprenør med 10 Valtra-traktorer: Vi har én til enhver opgave

Laursen Group er en skoventreprenørvirksomhed, der har eksisteret i mere end 20 år. Tilbage i 1995 købte de deres allerførste Valmet-traktor, og siden har mange Valmet- og Valtra-traktorer fundet vej til den midtjyske virksomhed. Senest fik de leveret hele fire nye traktorer til samlingen på én gang, som de glæder sig til at sætte i sving.

I Midtjylland, i smørhullet mellem Randers og Viborg, driver Heine Laursen og hans lillebror Martin Laursen skoventreprenørvirksomheden Laursen Group. Virksomheden har eksisteret siden 1992, og sidste år, præcis 20 år efter virksomheden blev etableret, overtog de to Laursen-brødre forretningen efter deres far.

Laursen Group har i dag cirka 20 ansatte og driver virksomheden med tre kerneområder inden for naturpleje, juletræer og pyntegrønt samt skovbrug. Til at varetage de mange opgaver har de i alt ti Valtra-traktorer i forskellige størrelser, der håndterer alle tænkelige opgaver indenfor skov- og naturpleje samt opgaver forbundet med de 100 hektar med juletræer, som de også ejer.

”Vi har en bred pallette af Valtra-traktorer, og det skyldes, at vi bruger en traktor til nærmest alle vores opgaver. De mindre Valtra-traktorer bruger vi f.eks. til juletræerne, for der er ikke behov for en stor traktor til de opgaver, mens vi ofte bruger de større Valtra-modeller til de tungere skovopgaver som f.eks. at knuse og fræse rødder op,” forklarer Heine Laursen.

I starten af september modtog de i Laursen Group fire nye medlemmer i Valtra-familien. Fire ældre modeller blev skiftet ud med to styks Valtra N155A, en N175A og en T235D.

”Vi bruger vores traktorer meget flittigt. Senest har vi udskiftet fire ældre Valtra-traktorer, som i alt nåede at køre imponerende 48.000 timer, med fire spritnye Valtra-traktorer. Det er altid spændende at få nye traktorer, og vi var en hel flok afsted for at hente dem hos vores Valtra-forhandler Holmsland Maskinforretning. Vi forventer naturligvis, at de også kører lige så driftssikkert som vores forrige Valtra-traktorer,” forklarer virksomhedsejer Heine Laursen.

God kabinekomfort til lange arbejdsdage

Det betyder rigtig meget for Heine Laursen, at der er et højt komfortniveau i de maskiner som han, og hans medarbejdere, dagligt tilbringer mange timer i. Og han synes, at der er flere punkter, hvor Valtra netop udmærker sig på dette område.

”Man sidder rigtig godt i en Valtra, men det er mere end det, der gør, at komforten udmærker sig. Støjniveauet betyder nemlig rigtig meget, når man kører i skov, hvor der kan være meget larm. Engang var det jo sådan, at man knap nok kunne tale i telefon eller høre radio, når man sad i traktoren. Men sådan er det slet ikke mere. Nu kan man sagtens tilbringe en hel dag i traktoren og komme hjem uden at være helt ør i hovedet,” siger Heine Laursen.

Hos Laursen Group er fire af deres Valtra- traktorer med vendbar kabine, hvilket både reducerer risikoen for rygsmerter, men bidrager også til effektivitet i opgaverne.  

Det er en kæmpe fordel i vores arbejde i skoven, at man kan vende kabinen. Det giver et rigtigt godt udsyn over de redskaber, vi bruger, f.eks. flishuggeren. Derudover gør det os meget mere effektive i vores arbejde, at vi bare kan vende sædet, idet det minimerer skift”, siger Heine Laursen. 

Far på 68 år er teknisk ekspert

Det var før Heine Lauersen selv blev en del af Laursen Group, at den første Valmet-traktor fandt vej til virksomheden. Dengang var Heine Laursen blot 17 år og var i lære som skovarbejder på slottet i Ulstrup. Her havde de en Valmet, som han dagligt kørte rundt i.

”Jeg kan huske, at jeg sagde til min far, at jeg var rigtig tilfreds med den traktor, og at han da godt kunne bruge sådan en i virksomheden. Og så gik der faktisk ikke længe, før den første Valmet var købt. Siden har virkelig mange Valmet- og Valtra-traktorer været en del af vores virksomhed,” fortæller Heine Laursen.

For Heine Laursen er der en stor tryghed i, at man kender traktoren ud og ind.

”Det giver mig og mine medarbejdere en rigtig stor tryghed, at vi alle kender traktorerne udenad. Og særligt når vi har så mange traktorer, så kræver det ikke tilvænning, når man sætter sig over i en anden traktor,” fortæller Heine Laursen og fortsætter:

”Derudover er en Valtra så intuitiv at arbejde med, at selvom der naturligvis er sket en kæmpe teknologisk udvikling gennem årene, så er min far på 68 år stadig ekspert, når det kommer til at bruge GPS eller hydraulikstyringen på touchskærmen,” slutter Heine Laursen.