share

Landmand og hustru valgte utraditionelt køretøj til bryllupskørsel

I pinsen ringede kirkeklokkerne i Hillerslev Kirke for det nygifte ægtepar Arne Overgaard og Camilla Overgaard fra Thy. Mens langt de fleste nygifte efter vielsen bliver fragtet fra kirken i hestevogn eller en skinnende veteranbil, så havde det nygifte ægtepar valgt at gå i en helt anden retning.

Arne Overgaard er opvokset på landet og driver i dag landbruget Munkholm Landbrug I/S. Ved sin side har han sin nu hustru, Camilla Overgaard, og deres tre børn Filuca, Vitus og Tinus. Efter mange år som kærester blev Arne og Camilla endelig gift på en forårsdag i maj i Hillerslev Kirke i nærheden af Thisted.

Det nygifte par havde brugt mere end et år på at planlægge den særlige dag, og da snakken i sin tid faldt på bryllupskørsel, var bypigen Camilla hurtig med en god løsning, fortæller landmanden Arne Overgaard.

”Jeg sidder jo i en traktor hver dag, så Camilla syntes, det kunne være sjovt, hvis vi blev hentet i den største af vores to Valtra-traktorer. Valtra-traktoren blev placeret foran kirken under vielsen, så det var også en overraskelse for alle vores gæster, at bryllupskørslen skulle foregå i en traktor,” forklarer Arne Overgaard og fortsætter:

”I dagens anledning overlod jeg rattet til Camilla, som ellers aldrig kører traktor. Vi havde øvet turen et par dage forinden, så hun var klar til den store dag. Og det var en rigtig god og sjov oplevelse – både for os, for gæsterne og for vores børn.”

Blev pyntet til dagen

Det var langt fra kun brud, gom og de tre børn, der skulle være fine til den store dag. Også Valtra-kareten fik den helt store tur i dagens anledning.

”Det har været et hårdt forår i marken, så traktoren har sjældent været så beskidt som i år. Den har derfor fået en kæmpe hovedrengøring, for Camillas hvide kjole skulle jo nødig blive beskidt på turen. Derudover blev den naturligvis pyntet med slør og hjerter, så den kunne fremstå som en rigtig bryllupskaret,” siger Arne Overgaard og fortsætter:

”Vi havde fået en skiltetekniker til at lave store hjerter, der kunne sidde både foran og bagpå, så man ikke kunne være i tvivl om, at det var et brudepar, der kom kørende,” siger han.

Af nogle af brudeparrets venner, som havde hjulpet med at pynte traktoren til brylluppet, fik de en lille modeltraktor i gave, som var pyntet ligesom deres bryllupskaret.

Efter vielsen blev bryllupsreceptionen holdt i gårdens maskinhus. Derefter blev der holdt en kæmpe bryllupsfest for mere end 120 gæster i værkstedet hjemme på gården.

Tradition for Valtra

Arne Overgaard har altid arbejdet med landbrug, og sammen med sin hustru og børn bor han i dag på sin fødegård, hvorfra han driver virksomheden Munkholm Landbrug I/S sammen med sine forældre. De er slagtesvineproducenter og producerer årligt 16.000 slagtesvin. Derudover driver de 140 hektar med korn og raps til grisene.

På fødegården i Thy er der, både hos Arne og hans far, stor tradition for at køre Valtra. Så til at varetage opgaverne på gården har de naturligvis to Valtra-traktorer – og ikke mindst en gammel Valmet 505.