share

Grøntsagsproducent kører Valtra: ”Det er afgørende, at vi har en driftssikker traktor”

Logistik og planlægning er essentielt for grøntsagsproducenten Tinggaard A/S. Hverdagen består af at så, høste og pakke grøntsagerne, og derfor er det afgørende for virksomheden, at de har driftssikkert maskineri, der kun kræver minimalt vedligehold – det får de med Valtra, vurderer medejer Henrik Ebbesen.

Nord for Randers, ikke langt fra Mariager Fjord, ligger Tinggaard A/S. Tinggaard er et økologisk planteavlsbrug med 330 ha, hvoraf ca. 140 ha er med frilandsgrøntsager og resten med korn. Virksomheden blev stiftet tilbage i 1982 af Annemette og Kent Ebbesen, og i 2013 blev sønnerne Frederik Ebbesen og Henrik Ebbesen også medejere af virksomheden, da det blev omlagt til aktieselskab.

I familievirksomheden produceres der forskellige økologiske grøntsager, men der dyrkes primært forskellige varianter af kål til salg i henholdsvis Salling Group og Aarstiderne.

Henrik Ebbesen, der i dag sidder i direktionen, forklarer, at det kræver et stort dagligt planlægningsarbejde at dyrke så mange forskellige slags grøntsager, som der i dag dyrkes på markerne hos Tinggaard.

”Vi dyrker mange forskellige slags kål, og derudover dyrker vi f.eks. knoldselleri, bladselleri og fennikel. Det kræver ekstrem meget planlægning at dyrke så mange forskellige slags grøntsager, for vi høster hver uge, og så pakker vi desuden selv vores høst. Det stiller store krav til det maskineri, vi benytter os af, for vi har ikke tid til, at de står stille. Det er derfor vi er særligt glade for Valtra, som vi synes er en meget driftssikker traktor,” siger Henrik Ebbesen.    

På Tinggaard har de nærmest altid kørt Valtra og tidligere Valmet, og i dag har de i alt 10 Valtra-traktorer i varierende størrelser til forskellige opgaver i grøntsagsmarkerne. 

”Vi har Valtra-traktorer i alle størrelser. De små på mellem 100 og 200 hk bruger vi til at køre med radrensere, lugevogne og høstvogne, for de fylder ikke så meget og kan nemt komme rundt i marken. De store traktorer bruger vi især meget til forårsarbejdet og til at køre med gylle, pløje og generelt gøre bedene klar med,” forklarer Henrik Ebbesen.

Senest har Tinggaard A/S erhvervet sig den nyeste Valtra Q305 til at varetage de tunge opgaver i marken. 

Godt samarbejde med forhandleren 

Selvom de i Tinggaard altid har kørt Valtra, så er det ikke alene traktoren, der er afgørende for deres valg. Familievirksomheden har siden 2008 købt alle sine Valtra-traktorer hos Midtdjurs Traktorlager.

”Vi har i de senere år købt alle vores traktorer hos Midtdjurs Traktorlager. Det skyldes særligt den høje service, som vi modtager fra forhandleren,” fortæller Henrik Ebbesen og fortsætter:

”Selvom vi synes, at Valtra er en driftssikker traktor, så kan det ikke undgås at en traktor fra tid til anden skal en tur på værkstedet. I de situationer oplever vi, at Midtdjurs Traktorlager tager hurtig hånd om situationen – også selvom det er om aftenen eller i weekenden. Det giver en stor tryghed for os,” siger Henrik Ebbesen.    

Teknologi som alle kan betjene

Hos Tinggaard kører de 10 Valtra-traktorer tilsammen kører cirka 7000 timer om året, så medarbejderne bruger mange timer i traktorerne, og det er vigtigt, at det er nemt og en god oplevelse for alle.

”Dét, at vi har 10 næsten ens traktorer, gør det nemt for os og vores medarbejdere at skifte mellem traktorerne. Valtra er virkelig nem at betjene, så selvom man måske ikke har så meget erfaring med at køre traktor, så er det nemt at betjene en Valtra, siger Henrik Ebbesen.

”I de store traktorer kører vi med GPS i marken. Jeg er ikke den store ekspert i teknologi, men selv jeg og min far kan nemt betjene traktoren på SmartTouch-skærmen. Og det siger ikke så lidt om brugervenligheden hos Valtra,” slutter Henrik Ebbesen.