share
Valtra vinder ”Red Dot” designprisen igen i 2017

Valtra vinder ”Red Dot” designprisen igen i 2017

3.4.2017

Valtra’s SmartTouch armlænet, som blev præsenteret i Paris i februar måned, har vundet ”Red Dot 2017 Design Award” prisen mens fjerde generation Valtra N Serien modtog rosende omtale i samme konkurrence. Dette års pris er en fortsættelse af Valtra´s succes på verdens mest berømte og prestigefyldte designkonkurrence, hvor Valtra T4 Serien sidste år blev tildelt ”Red Dot 2016 Design Award”.

“Red Dot 2017 designprisen viser med al tydelighed hvordan tilpasning af industrielt design som en afgørende faktor for vore fremskridt, fører til resultater. Især er succesen for Valtra SmartTouch armlænet meget tilfredsstillende, fordi vi gennem de seneste år har haft stort fokus på anvendelighed og brugererfaringer for at sikre kunden helt konkrete fordele under det daglige arbejde”, fortæller Jari Rautjärvi, VP, Brand Lead, Valtra.

Valtra’s helt nye SmartTouch armlæn og bruger interface er banebrydende, når det gælder brugervenlighed. SmartTouch repræsenter kulmination på et omfattende forsknings- og udviklingsarbejde, foretaget af førende eksperter indenfor en lang række områder. Alle betjeningsfunktioner i SmartTouch armlænet er logisk placerede og lige indenfor rækkevidde. Der er især lagt vægt på ergonomi, brugerkomfort, let betjening og enkelhed. Ligeledes er de individuelle materialer blevet specialudvalgt i henhold til deres respektive formål og understøttelse af den pågældende funktion.

“Vi har oplevet en fantastisk succes i de seneste år. N og T serien har vundet en lang række priser og i år blev den nye A4 Serie kåret som ”Machine of the Year 2017” indenfor sin kategori på SIMA Showet i Paris. Den seneste Red Dot 2017 designpris viser endnu en gang, hvordan vi som mennesker kan anvende og udnytte industrielt design optimalt til opfyldelse af brugernes behov”, siger Kimmo Wihinen, som er ansvarlig for industrielt design og brugeroplevelser hos Valtra.

Dette år modtog ”Red Dot” konkurrencen mere end 5500 indlæg fra 55 lande. Juryen består af 40 eksperter i internationalt design. Prisen vil blive overrakt til vinderne på Aalto teateret i Essen, Tyskland den 3. juli.

Valtra’s nyeste pris skaber også et stærkt grundlag og motivation for virksomhedens egen designkonkurrence, som blev lanceret på SIMA udstillingen i Paris i februar måned. Valtra designkonkurrencen er åben her til foråret for designstuderende, individuelle designere og tegnestudier over hele verden. Formålet med konkurrencen er at få inspiration til udformning af fremtidens traktor og opleve, hvordan disse designere kan hjælpe landbruget med at blive mere effektivt og miljøvenligt. De tre bedste forslag vil blive offentliggjort og præmieret den 31. maj 2017. Betingelser og konditioner kan ses på: www.valtra.com/designchallenge.

Red Dot Designkonkurrence 2017: http://red-dot.de/pd/?lang=en