share

Valtra lancerer sjette generation af S-serien; designet og bygget i Finland

Det finske traktorbrand Valtra løftede for nylig sløret for den seneste nye generation af deres flagskib inden for højtydende traktorer: S-serien. Valtra har gennemført betydelige investeringer i virksomhedens egen fabrik i Finland, og det betyder, at sjette generation af S-serien vil blive produceret i Suolahti. Den ivrigt imødesete hjemkomst er startskuddet på en ny æra for S-serien. Udover at være blevet udstyret med adskillige design- og funktionsmæssige opgraderinger fås alle modellerne i S-serien nu også med de berømte Valtra Unlimited-tilvalgsmuligheder. 

Mød "THE BOSS"

Valtra er så stolte af deres nyeste højtydende traktor, at de kalder den "The Boss". S-serien har hele 280-420 hk, hvilket gør den til Valtras største og stærkeste traktor, der leverer højt drejningsmoment ved lave omdrejninger. AGCO Power-motoren er på 8,4 liter, og CVT-transmission giver en omdrejningsreduktion på 5 %, plus 3 % lavere brændstofforbrug sammenlignet med forgængeren.

Præcis som både landmænd, store maskinstationer og entreprenører forventer, lægger den nyeste S-serie stor vægt på komfort, udsyn og intelligent teknologi. Og der er adskillige nye funktioner og forbedringer, der gør sjette generation af S-serien til noget helt særligt. Nyt design, bedre adgang, en ny kabine med masser af plads, flere lygter (alle naturligvis i LED-udgaven) og mere fleksibilitet til alle opgaver. Det er blot et par af de nye elementer i S-seriens sjette generation. Det fabriksmonterede TwinTrac-system til bagudkørsel og SmartTouch-brugergrænsefladen har altid været populære elementer hos førerne af S-serien. Den nye S-serie har også fået en række opgraderinger, blandt andet adskillige affjedringsmuligheder til frontaksel og førerhus, og nu kan traktorer i S-serien også udstyres med Valtras Skyview-førerhus og Valtra Unlimited-ekstraudstyr.

S-seriens nordiske design

Den nye S-series design har hentet inspiration i Valtras populære design fra femte generation, men der er nogle ændringer, der er værd at lægge mærke til. Kimmo Wihinen, som er Valtras Industrial Design & User Experience Department Lead, forklarer: "Sjette generation af S-serien kombinerer form og funktion i et moderne, aggressivt formsprog, der understreger S-seriens styrke. Den elegant skrånende motorhjelm giver fremragende udsyn fremad. S-serien har som den første i branchen en fuldt integreret lygteenhed, der inkluderer højt/lavt LED-forlys, LED-kørelys til kørsel om dagen samt LED-arbejdslys foran til at oplyse området tæt på traktoren. Det giver alt sammen et usædvanligt højt niveau af lys og bidrager til det karakteristiske udtryk, sjette generation af S-serien har." Traktoren har nu i alt 16 arbejdslys, der alle er LED-lygter. Fans af Valtras femte generation af førerhuse på N-, T- og Q-serien vil sætte pris på den velkendte ergonomiske kabine på S-serien, som man går op i via trin, der er mindre stejle end i den foregående generation.  

6. generation af S-serien kombinerer form og funktion i en moderne, aggressiv form, der viser S-seriens kraft. Motorhjelmens slanke hældning giver enestående udsyn fremad. Som den første i branchen har S-serien en fuldt integreret lysenhed, herunder LED-nær-/fjernlys, LED-kørelys samt nærgående LED-arbejdslys foran. Dette giver et usædvanligt højt lys-niveau og giver 6. generation af S-serien sit karakteristiske udseende

- Industrial Design & User Experience Department Lead Kimmo Wihinen

Bedre effektivitet og større bæredygtighed med fuldt integreret Smart Farming-teknologi

Den nye S-serie tilbyder al den teknologi, som landmænd, der sætter pris på avancerede intelligente løsninger, forventer. Valtras SmartTurn-funktion til automatisk vending på forageren leverer sidste brik til den automatiserede køreoplevelse med fire vendefunktioner: Part Field Mode, U-vending, Y-vending og K-vending. Det betyder, at føreren kan arbejde sig gennem marken så effektivt som overhovedet muligt.

"Vores Precision Farming-løsninger imødekommer nu langt hovedparten af kundernes ønsker, og SmartTouch-brugergrænsefladen gør Valtras Smart Farming-teknologi til den mest brugervenlige på markedet. Vi arbejder i øjeblikket på nye teknologifunktioner, som Valtras kunder vil få stor glæde af i nær fremtid," tilføjer Valtras Product Marketing Specialist Johan Grotell. Det er blandt andet planlagt, at ISOBUS-baseret traktorredskabsstyring (TIM) vil blive lanceret på S-serien i 2025.

Valtra lover, at S-serien bliver en af virksomhedens mest bæredygtige traktorer i forhold til produktion og til at støtte landmændene i bæredygtig vækst. To tredjedele af komponenterne i Valtras traktorer indkøbes på det finske hjemmemarked, og Valtras fabrik kører på 100 % vedvarende energi. S-serien kan køre på biodiesel, og når traktorerne forlader fabrikken, er det med Neste MY Renewable Diesel i tanken. Den Smart Farming-teknologi, der fås til S-serien, reducerer tilførsler og tidsforbrug og sænker brændstofforbruget, så landmandens arbejde bliver mere effektivt og bæredygtigt. 

Valtra Unlimited giver kunderne en skræddersyet løsning helt efter deres specifikationer

Individuelt skræddersyede løsninger fra Valtra Unlimited er blevet stadigt mere populære over de seneste år, hvor over en tredjedel af alle de traktorer, der er leveret fra Valtras fabrik i Suolahti, har været igennem en eller anden form for Unlimited-tilpasning. Mikko Lehikoinen, som er Vice President Marketing, Valtra EME, forklarer, at tilpasningerne specielt er en fordel for kunder, der har brug for masser af ydeevne: "Store landbrug og maskinstationer er afhængige af, at de har de rigtige løsninger til at håndtere avancerede Smart Farming-opgaver så effektivt som muligt. Valtra Unlimited er noget unikt, fordi vi kan tilbyde lige præcis det, hver enkelt kunde har brug for, så de kan arbejde mere effektivt, mere ergonomisk rigtigt og med endnu større fokus på sikkerhed."

Valtra Unlimited-funktionerne kan tilvælges til alle modeller i sjette generation af S-serien. De nye traktorer i S-serien kan leveres med Unlimiteds populære centrale CLS-smøresystem og et topmoderne lydsystem med blandt andet Apple CarPlay og Android Auto. Det lige så populære Unlimited VIEW-kamerasystem kan også tilvælges på S-serien. Det innovative system benytter kameraer, der er monteret på traktoren, en skærm med høj opløsning og avancerede maskinlæringsalgoritmer til automatisk at registrere objekter, der bevæger sig foran traktoren. Systemet advarer derefter føreren, som derfor kan køre endnu mere sikkert både på marken og ude på vejene.  

Store gårde, maskinstationer og entreprenører er afhængige af, at have de rigtige løsninger til at varetage avancerede smarte landbrugsopgaver på den mest effektive måde. Valtra Unlimited er unikt og tilbyder præcist det, hver virksomhed har brug for for at drive landbrug mere effektivt, mere ergonomisk og mere sikkert

- Vice President Marketing, Valtra EME, Mikko Lehikoinen

Global lancering af S-serien

Sjette generation af S-serien indebærer også den første globale lancering af en Valtra-traktor. Der bliver sat ekstra fart på serieproduktionen i andet kvartal 2024, og de første traktorer forventes at blive leveret til kunder i Europa til sommer. Levering til regioner med mindre strengt regulerede emissionsstandarder, blandt andet Sydamerika, vil ifølge planen blive indledt i anden halvdel af 2024. Valtra præsenterer S-serien på demoer og kundearrangementer over hele verden fra november 2023.

Agritechnica

Hvis du gerne vil være blandt de allerførste, der oplever den nye S-serie helt tæt på, viser Valtra sjette generation af S-serien på Agritechnica i Hannover i Tyskland i dagene fra den 12. til den 18. november 2023. Du finder Valtra på stand B39 i hal 20. 

Læs mere