share

Valtras ”The Beast” har fået en fantastisk start med Red Dot-prisen

I den her uge fejrede Valtra endnu en sejr, da deres nye "The Beast" Q-serie-traktor vandt den eftertragtede Red Dot-pris i kategorien Produktdesign. Nyheden om den prestigefyldte pris kommer mindre end seks måneder efter lanceringen af Valtras nye Q-serie. At så ny en traktor, endda en model med et hidtil uprøvet antal hestekræfter, får tildelt prisen, bekræfter det, mange landmænd og maskinstationer, som har testkørt traktoren, siger: Q-serien er en godt designet traktor, der passer perfekt til det segment, som har brug for masser af hestekræfter.   

Og det hele er designet med fokus på at gøre Q-serien til den mest behagelige og veludstyrede traktor i klassen. Det er den bedste traktor, vi nogensinde har udviklet og bygget her på fabrikken i Suolahti - Kimmo Wihinen

Mange har ventet med længsel på Q-serien, og da den blev lanceret i september 2022, fangede den med det samme kundernes opmærksomhed. I en grad, så den vandt juryens pris som Farm Machine 2023SIMA-messen i Paris i november. Juryen roste specielt Q-serien for dens fokus på maskinstationernes behov.

Traktorerne i Q-serien har mellem 230 og 305 hestekræfter, så den lukker på perfekt vis springet mellem Valtras T-serie (155-271 hk) og S-serie (290-405 hk). I forbindelse med testkørsler har kunderne rost Q-serien for den ubesværede CVT-transmission, den fremragende manøvredygtighed og det gode udsyn fra førerhuset – alt sammen kvaliteter, der i høj grad påskønnes på en traktor med så mange hestekræfter. For at opnå det, har der virkelig været fokus på designet på Q-serien.

Kimmo Wihinen, som står i spidsen for Industrial Design & User Experience hos Valtra, forklarer, at man skaber den bedste traktoroplevelse ved at lytte til kunden: "Kunderne har efterlyst en større T-serie. Vi har udviklet en helt ny traktor til dem. Store landbrug og maskinstationer har brug for en effektiv traktor med mange hestekræfter, der samtidig har god manøvredygtighed og godt udsyn fra førerhuset. Alt – lige fra den nemme adgang til førerhuset via aluminiumtrinnene, det helt nye og kraftige integrerede arbejdslys, markedets bedste komfort i førerhuset og et nyt tagdesign plus brugervenlig, fuldt integreret teknologi via SmartTouch-skærmen – er udviklet på baggrund af tilbagemeldinger og ønsker fra kunderne. Og det hele er designet med fokus på at gøre Q-serien til den mest behagelige og veludstyrede traktor i klassen. Det er den bedste traktor, vi nogensinde har udviklet og bygget her på fabrikken i Suolahti. Og det glæder os virkelig, at vi med Q-serien fortsætter Valtras tradition med at vinde Red Dot-designpriser."

 

Valtras tidligere succeser med Red Dot-priserne inkluderer en pris for T-serien i 2016, en ærespris for N-serien i 2017, en pris for A-serien i 2018, endnu en for G-serien i 2021 – og her på det seneste en Red Dot-pris for N-serien i 2022.