share

Driftsleder Sigfus Heinesen i sin nye Valtra Q305, som han købte sidste år, før den var kommet på markedet. På billedet ses også Jimmi Ravnborg fra Valtra (tv), Jørgen Jørgensen fra Rasmus Degn A/S (m.f.)  og Mads Degn fra Rasmus Degn A/S (th). Foto: Rasmus Degn A/S

Købte traktor før lancering: ”Det eneste jeg vidste var at den var rød”

Allerede tilbage i foråret 2022, før Valtras nyeste traktor-serie blev lanceret, blev den første købsaftale på den nye Q-Serie traktor underskrevet. Nu er den leveret til kunden, og forventningerne til forårets opgaver i marken er store, fortæller driftsleder.

Juni sidste år lancerede Valtra Q-serien med 230 til 305 hestekræfter – en traktorserie, som placerer sig midt imellem Valtras eksisterende T- og S-serie. Det er en traktor, der har været ventet hos mange Valtra-kunder. Faktisk har den været ventet i så høj grad hos en kunde, at første købsaftale blev underskrevet før den blev lanceret. Det er Sigfus Heinesen, der er driftsleder på Valdemarskilde Landbrug på Sjælland, der tilbage i april måned underskrev den allerførste købsaftale på den nye Q-Serie, uden så meget som at have set skyggen af traktoren. 

”Det var da lidt spændende at handle en traktor, som jeg ikke vidste, hvordan så ud. Da jeg underskrev slutsedlen, vidste jeg ikke meget om traktoren, for jeg havde ikke engang set et billede af den, men jeg vidste, at den havde 305 hk, og at den var rød,” fortæller Sigfus Heinesen, der har ansvaret for Valdemarskilde landbrugs i alt 770 hektar med landbrug. 

For Jimmi Ravnborg, der er Sales Manager hos Valtra, var det også en helt særlig situation at sælge en traktor, der endnu ikke var lanceret.

”Jeg har aldrig været med til at sælge en traktor, hvor vi endnu ikke havde priserne, og hvor kunden aldrig har set den - heller ikke billeder af den. Sigfus købte den alene på hvad vi fortalte ham om traktoren, og det ser jeg som et tegn på at han har tillid til produktet og ikke mindst vores forhandler,” fortæller Jimmi Ravnborg. 

Februar 2023 triller den nye Q-traktor så endelig ind på gårdspladsen hos Valdemarskilde Landbrug, og driftslederen kan for første gang se sin nyindkøbte Valtra Q305.  

”Det var jo ikke den store overraskelse jeg fik, da den kørte ind på gårdspladsen, for den ligner jo til forveksling, de andre jeg har,” fortæller Sigfus Heinesen, der i forvejen har fire Valtra’er til landbruget og tre i skoven. 

”Den eneste synlige forskel på Q-serien er, at den er kraftigere bygget. Men når man har mange traktorer og mange medarbejdere, er det bare en kæmpe fordel, at betjeningen og funktionerne ligner hinanden, så ved man præcis, hvad man skal gøre, når man sætter sig ind i traktoren,” forklarer driftslederen.

Købte tre traktorer samtidig

Q-traktoren var det ikke den eneste traktor, der stod på slutsedlen hos Valtra-forhandleren Rasmus Degn A/S. Valdemarskilde landbrug stod til at skulle udskifte i alt tre af deres ældre Valtra-traktorer, og var derfor på udkig efter nye traktorer.  

”Vores tre Valtra-traktorer fra 2013 var begyndte at være lidt slidte, og derfor lavede jeg et udbud. Vi fik et godt tilbud fra Valtra-forhandleren Rasmus Degn A/S. Vi er i forvejen glade for den service vi får derfra, og da jeg så fandt ud af, at den nye Q-serie var undervejs, valgte jeg at gå med Valtra igen,” fortæller Sigfus Heinesen og fortsætter. 

”Den nye Valtra Q305 var lige præcis den type traktor, jeg stod og manglede til de tungere markopgaver, og sammen med en ny T235 og T255 har jeg den perfekte sammensætning af maskiner til mit markarbejde,” fortæller driftslederen.

Valdemarskilde landbrug købte i alt tre Valtra-traktorer fra Rasmus Degn. Foto: Rasmus Degn A/S

Klar til foråret

Selvom det kribler i fingrene hos driftslederen, så må han vente lidt endnu med at sende den i marken.  

”Den får først sin ilddåb, når den skal så. Der er jo ikke rigtig noget markarbejde at tage sig til lige nu, så jeg må væbne mig med tålmodighed indtil forårets opgaver i marken,” forklarer Sigfus Heinesen, der primært dyrker byg, brødhvede, raps og græsser.    

”Den er jo købt til at varetage de tunge markopgaver såsom at pløje, harve og så, så i år glæder jeg mig særligt til at sæsonen begynder, så jeg kan få afprøvet vores nye traktor,” siger driftsleder Sigfus Heinesen.