share

Bæredygtighed er kernen i alt, hvad vi foretager os hos Valtra

Miljømæssige overvejelser og bæredygtighed ligger helt inde i kernen af Valtras strategi. Og det er absolut ikke ”greenwashing”. Bæredygtighed løber som en rød tråd gennem alt, hvad vi foretager os. Lige fra traktorproduktion til vedligeholdelse af vores bygninger og arealer og til de færdige traktorers livscyklus.

Alsidighed er noget af det, vi specielt fokuserer på for at sikre effektiv miljøbeskyttelse. Der findes desværre ikke en smart universalløsning, der kan løse alle udfordringerne. Men de bedste miljøresultater opnår vi blandt andet ved at minimere CO2-aftrykket i alle vores aktiviteter.

Resultaterne af vores miljøtiltag bliver bedre hvert eneste år. Energiforbruget er for eksempel i perioden 2018–2022 faldet med omkring 18 procent, og CO2-aftrykket for transport er faldet med 17 procent i samme periode.

Valtra hjælper kunderne med miljøvenlige løsninger

Men det er ikke nok at reducere miljøpåvirkningen fra Valtras produktion. Samfundet forventer også flere miljøvenlige tiltag fra landmænd, maskinstationer og hele landbrugssektoren – og det vil Valtra gerne bidrage til.

Landmænd, maskinstationer og entreprenører arbejder under forskellige forhold og betingelser, så de samme løsninger passer ikke til alle. Men over 90 procent af en traktors CO2-aftryk opstår, når traktoren er i arbejde. Derfor tilbyder Valtra flere forskellige løsninger, man kan vælge mellem, alt efter behov. Blandt andet motorer med EcoPower-funktion, fabriksrenoverede motorer og transmissioner samt mulighed for at køre på alternative brændstoffer.

Bæredygtighed og miljøvenlighed er ikke noget nyt hos Valtra. Vi har arbejdet i henhold til ISO 14001-miljøstandarden lige siden år 2000. Valtra er også dybt engageret i at overholde FN’s mål for bæredygtig udvikling. 

 

Tekst Tommi Pitenius Foto Valtra archive