share

Maksimal trækkraft og minimal vedligeholdelse

De seneste ti år har landmand Jesper Kaag Andersen udelukkende kørt med traktorer fra Valtra på sin bedrift. Den seneste, han har investeret i, er den største model i S-serien.

I landbruget er pløjning, såarbejde, gødskning og især høst hårde opgaver, hvor maskinerne er helt centrale og SKAL kunne præstere. Krævende og tunge opgaver kræver store og stærke traktorer.

Og netop krævende markarbejde kan være hårdt for en traktor, hvor nedbrud i marken kan have økonomiske konsekvenser for ejeren. Derfor var Jesper Kaag Andersen ikke i tvivl om, hvor han skulle handle, da han for to år siden havde brug for en traktor med ekstra trækkraft til gyllevognen.

”Valtra har fire års serviceordning [red:Valtra Care] fra købsdatoen. Det betyder noget, at jeg kender mine driftsomkostninger fire år frem,” forklarer landmand Jesper Kaag Andersen, der driver 650 hektar planteavl samt har en svineproduktion i Skindbjerg på Djursland.

Jesper Kaag Andersen har Valtra Care, der er en tryghedsordning, som dækker pludselige nedbrud i traktorens originale dele. Med ordningen er Jesper Kaag Andersens nye traktor dækket 48 måneder eller 4000 timer, hvad der måtte komme først. Ordningen er en markant udvidet og bedre forsikring end en traditionel maskinkaskoforsikring.

Jesper Kaag Andersen valgte Valtras model S394 med 405 hestekræfter. Den stærke og kraftige traktor bliver blandt andet brugt til pløje-, såopgaver samt kørsel med gødningsspreder. Landmanden er glad for de ekstra kræfter, han får med maskinen i marken.

Han havde i forvejen tre Valtra-traktorer, to T254V og en T174V, så det var naturligt at bygge ovenpå med en større model. Og der var aldrig tvivl om mærket på den nye traktor.

”Jeg køber store maskiner for at klare markerne hurtigt og effektiv. Da jeg købte den største af mine traktorer, havde jeg ikke kig på andre – kun Valtra. Det har mine traktorer heddet de sidste ti år,” understreger Jesper Andersen.

Siden 1999 har Jesper Kaag Andersen drevet sit landbrug, hvor han har konventionel planteavl og svineproduktion.

Artiklen fortsætter under billedet...

SmartTouch og hukommelsesknap

Som standardudstyr kommer Jesper Kaag Andersens store S394 med Valtra SmartTouch-armlæn. Her kan brugeren hurtigt indkode og gennem sine foretrukne indstillinger. Det betyder, at enhver, der skal benytte maskinen, hurtig kan indstille den til de personlige indstillinger. Det kan for eksempel være, når der er udskiftning af chauffør eller redskab.

”Førerkabinen er rigtig fin. Det standardudstyr, som maskinen kommer med, det bruger vi, og den kommer også med trinløs transmission, det er vi rigtig glade for, især til gyllevognen, men også når vi kører med vores seks meters såsæt,” siger Jesper Kaag Andersen.

På bedriften kører han 22.000 kubikmeter gylle ud om året, så det sparer meget brændstof at køre med Valtra's CVT transmission, som er den trinløse transmission, der sidder i Valtra's store S-serie.

God personlig service

Jesper Kaag Andersen investerede i sin nye S394 gennem Valtraforhandler Midtdjurs Traktorlager A/S. En forhandler Jesper Kaag Andersen er meget glad for.

”De er tæt på. Det har betydning, fordi det normalvis er hurtigere at få hjælp, hvis der opstår en udfordring med maskinen. Så kan de hurtigt køre til os, og der er god service derovre,” siger han om sin forhandler.

Han sætter desuden pris på, at der er personlig service.

”Det er ikke så stort et sted, og jeg har et godt forhold til dem, det er altid Finn, jeg har kontakt med,” siger han med henvisning til Finn Klemmensen, der er medejer af Midtdjurs Traktorlager.

 

FAKTA

Jesper Kaag Andersen.

Planteavler og svineproducent i Skindbjerg på Djursland.

Maskinparken består af S394, to T254V og en T174V.

650 hektar med vinterbyg, hvede, vårbyg og raps.

2000 søer med salg af 30 kilos grise.