share

Y- og K-vendinger med foragerautomatisering

SmartTurn kombinerer traditionel foragerautomatik med automatisk styring og kan foretage både Y- og K-vendinger på forageren.

Valtras foragerautomatik er løbende blevet videreudviklet. U-Pilot var det oprindelige automatiserede styresystem til forageren, som udførte en række funktioner, der var valgt på forhånd. Den automatiske U-Pilot kombinerede derefter automatisk styring med foragerautomatik, så systemet kunne udføre manøvrerne på forageren helt automatisk. I foråret 2022 introducerede Valtra funktionen SmartTurn, der gør det muligt at foretage U-vendinger og vendinger til tredje eller efterfølgende kørespor på forageren. Nu er SmartTurns foragerautomatik blevet endnu mere alsidig og omfatter også Y- og K-vendinger.

De nye Y- og K-vendinger er praktiske, når man kører med liftophængte redskaber, for eksempel vendeplove, der kræver, at traktoren skal bakke tilbage i forageren. Traditionelle U-vendinger, hvor man vender til for eksempel andet, tredje eller fjerde kørespor, er mere velegnede til bugserede redskaber. Y- og K-vendinger kræver mindre plads på forageren end U-vendinger.

Auto U-Pilot-systemet kan benyttes, når der er påmonteret redskaber både foran og bagpå traktoren. Med Auto U-Pilot og SmartTurn er markkørslen næsten fuldt automatiseret. Funktionen findes på Versu- og Direct-modellerne i G-, N- og T-serien samt på modeller i Q- og S-serien med Valtra Guide-styring.