share

Vision-based Intelligent Electronic Warnings: Sikkerhed på vejen med Unlimited VIEW – også i de blinde vinkler

Kender du det? Du holder og skal dreje ud på en offentlig vej med din traktor, men en hæk, et skovbryn eller andre forhindringer betyder, at du har svært ved at se, om der er fri bane. Måske har du endda en skårlægger eller en fronttank monteret foran, som allerede befinder sig halvt ude på vejen, før du kan se noget ud ad sideruden.

Unlimited VIEW er et nyt system, der løser problemet ved hjælp af kameraer og Machine Vision-teknologi. Systemets højopløsningskameraer kan for eksempel monteres på begge sider af frontredskabet – og bag anhængeren, så det fungerer som bakkamera. Når et andet køretøj, en fodgænger eller en cyklist kommer ind i kameraets synsfelt, genkender systemet det og advarer traktorens fører med både en lydalarm og et visuelt symbol på skærmen. Lydalarmen kan også deaktiveres, hvis der er trængsel, men situationen er sikker.

Unlimited VIEW kan tilvælges via Valtra Unlimited Studio på alle modeller i N-, T- og Q-serien. Pakken indeholder tre kameraer og en separat skærmenhed, som tilsluttes med kabler, der både leverer strøm og et billede i høj opløsning, som Machine Vision-teknologien kan tolke. Unlimited VIEW giver større sikkerhed, samtidig med at det gør traktorarbejdet nemmere og hurtigere.