share

Valtra på Danmarksturné med ny løsning til kartoffelavlerne

Arbejdet forud for kartoffellægning kan i fremtiden blive langt nemmere og mere behageligt. Traktorbrandet Valtra og Grimme Skandinavien sætter fokus på fordelene ved at benytte Valtras TwinTrac-system, hvor redskaberne kan styres med fuldt udsyn gennem traktorens bagrude.

Sæsonen for at lægge kartofler nærmer sig. Derfor skal det forberedende arbejde snart i gang, hvor jorden skal løsnes og marken renses for knolde og sten. Til den type arbejde sidder man ofte i mange timer i en dårlig arbejdsstilling i traktoren, og det kan på sigt give vedvarende arbejdsskader.

Med TwinTrac-systemet fra Valtra kan chaufføren dreje sædet 180 grader og styre traktoren modsat kørselsretningen – med fuldt udsyn bagud, uden vrid i nakke og ryg. Sammen vil Valtra og Grimme nu sætte fokus på dette med en demotur i hele landet.

Det forklarer Jimmi Ravnborg, som er sales manager hos Valtra Danmark.

”Kartoffelproducenters arbejde med at forberede bedene er en opgave, der kræver meget af chaufføren. Han sidder mange timer i traktoren, hvor han gentagne gange må dreje nakken for at sikre korrekt styring af redskabet. De arbejdsforhold kan blive langt bedre og mere behagelige, og det er vigtigt, så han kan udføre sit arbejde bedst muligt,” siger han.

På demoturen stilles der en helt ny Valtra T235 Direct til rådighed - efterspændt en CS150 stenstrenglægger fra Grimme. Arbejdet med jordseparering, hvor marker ryddes for sten forud for kartoffellægning, kan således blive gjort langt lettere.

”Vores model T235 Direct, med Grimme-stenstrenglægger, er fra fabrikken monteret med et TwinTrac-system. Den spritnye traktor skal sammen med stenstrenglæggeren turnere rundt i landet i samarbejde med vores forhandlere ” siger Jimmi Ravnborg.

For at få muligheden for at prøvekøre sættet kræver det blot, at interesserede booker en demotur gennem den lokale Valtra-forhandler.

En rute fra syd til nord

Sættet med Valtra T235 Direct samt Grimmes CS150 stenstrenglægger starter turen i uge 13 og gør stop seks steder i landet med tre dages ophold hvert sted. Turen går fra det sydlige til det nordlige Jylland, over Djursland til Sjælland og ender på Lolland.

De lokale forhandlere vil tage kunden med ud, hvor de kan se og prøve kræfter med udstyret. Første lokation er omkring Grindsted, og kunder vil få nærmere besked om tid og sted ved tilmelding.

”Med demoturen vil vi gerne vise, hvor alsidigt TwinTrac udstyret er. Det er en lille udgift at få det monteret fra fabrikken, men det giver en stor gevinst for brugeren. Sidste forår havde vi stor succes med demoturen, hvor TwinTrac-systemet blev brugt sammen med en armklipper fra Dücker. Og nu glæder vi os til at vise kartoffelproducenterne, hvad de kan få ud af kombinationen af vores traktor og Grimmes redskab.”

Grimme er verdens største producent af specialmaskiner til kartoffelavl med særlig fokus på skånsom håndtering.

”Sammensætningen af Grimmes anerkendte CS150 og vores T235 Direct med TwinTrac er virkelig et stærkt makkerpar i marken. Stenstrenglæggeren kombineret med den effektive styring af traktoren med ryggen til den normale køreretning, gør en ellers besværlig opgave i marken mere effektiv og komfortabel. Desuden producerer Grimme produkter ud fra værdier, som vi i Valtra også vægter utrolig højt internt,” forklarer Jimmi Ravnborg.

 

Fakta: En Valtra T235D

·        En traktor med masser af kræfter og masser af teknologi

·        TwinTrac (vendbar førerkabine)

·        220 hk

·        Stor hydraulik kapacitet (op 200 liter/min.)

·        Stærk CVT transmission

·        Load Sensing-hydraulik

·        Valtra SmartTouch display

·        Smart display på A-stolpen

·        Valtra Guide autostyring RTK

·        Sorte fælge

·        Tonede ruder

Valtra T235D skal rundt i landet på demotur med Grimmes CS150 stenstrenglægger. Traktoren er udstyret med masser af teknologi, der gør arbejdet lettere. Foto: Valtra

Valtras TwinTrac-udstyr betyder, at føreren kan vende sædet 180 grader og dermed styre traktor og redskab med høj præcision uden dårlige arbejdsstillinger. Foto: Valtra